«Να παραμείνουμε στο ποδήλατο και να προχωράμε»

Στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία, όπως είπε, μπορεί να ληφθούν νωρίτερα, αλλά και στην επιμονή του για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αναφέρθηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε εμφανίστηκε αρχικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης, επεσήμανε κάνοντας ειδική αναφορά στην τρίτη αξιολόγηση που έρχεται από τον Σεπτέμβριο, για την οποία, όπως είπε, είναι αξιολόγηση που αφορά εφαρμογή. «Πρέπει να γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία», είπε.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων όσο και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής» και παραδέχθηκε ότι «έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος».

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα»

Όσον αφορά τα επόμενα «βήματα», κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να τηρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε, επιπλέον.«Πρέπει να συζητήσουμε για το μονοπάτι που απομένει να διανύσουμε» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας ειδική μνεία τόσο στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων δράσεων, όσο και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ένα «λογικό επιτόκιο». Όπως είπε χαρακτηριστικά «η εμπιστοσύνη επιστρέφει. Αλλά χρειάζεται να “παραμείνουμε στο ποδήλατο” και να συνεχίσουμε να προχωράμε. »

«Ελπίζω να έρθω ξανά τον Αύγουστο 2018 για να γιορτάσουμε την έξοδο από το πρόγραμμα», σημείωσε ακόμα αναφέροντας ότι υπάρχει μια σειρά θετικών εξελίξεων που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις θυσίες των Ελλήνων.

‘Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης”

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι οι πιστωτές της χώρας πρέπει να σεβαστούν τη συμφωνία του τελευταίου Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το κεφάλαιο της λιτότητας στην Ελλάδα», υπογράμμισε στην συνέχεια για να προσθέσει ότι η «Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, να σέβεται τους κανόνες, να σταθεί στα πόδια της».

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Κατόπιν ο Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, οι κ. Μητσοτάκης και Μοσκοβισί συζήτησαν για όλα τα σημαντικά ζητήματα, με έμφαση στην οικονομία και τα ευρωπαϊκά θέματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα