«Να ΠΑΣ αλλού!»

 

Τρία παλιότερα παιχνίδια μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από το 2003 κι έπειτα είναι αυτά που δεν ξεχνούν οι οπαδοί του ΠΑΟ και που στην ουσία προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα στην εύρεση τόπου διεξαγωγής του αγώνα της ομάδας της Ηπείρου με την ολλανδική Αλμάαρ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League!

Οι οργανωμένοι της Θύρας 13, μόλις έμαθαν ότι η ΠΑΕ – παρά την αρνητική στάση και του ερασιτέχνη – συμφώνησε να παραχωρήσει το «Απόστολος Νικολαΐδης» στη διοίκηση Χριστοβασίλη και στον ΠΑΣ Γιάννινα για το ματς με τους Ολλανδούς (καθώς το Ζωσιμάδες δεν πληροί της προϋποθέσεις της UEFA), εξέδωσαν ανακοίνωση όπου δήλωναν την αποστροφή τους για τη συνεργασία της «πράσινης» ΠΑΕ και το κυριότερο, την… προειδοποίησή τους πως εκείνοι τη μέρα θα παρακολουθούν από τηλεοράσεις στις γύρω περιοχές των Αμπελοκήπων το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΪΚ!

Προς αποφυγή συγκρούσεων, λοιπόν, αποφασίστηκε να εγκαταλειφτεί η ιδέα της Λεωφόρου και να επιστρέψει ο ΠΑΣ στο αρχικό πλάνο χρησιμοποίησης του γηπέδου του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Σπανός είχε συμφωνήσει για την παραχώρηση, αλλά είχε παρακαλέσει τη διοίκηση του ΠΑΣ να ψάξει αρχικά μία άλλη λύση, διότι υπήρχαν προγραμματισμένα έργα στο γήπεδο του Περιστερίου. Τελικά, φαίνεται πως αυτά θα αναβληθούν, προκειμένου να διεξαχθεί  η ρεβάνς του αγώνα με την Αλκμάαρ στις 4 Αυγούστου!

Να θυμίσουμε πως τα τρία παιχνίδια που δημιούργησαν αυτή τη ρήξη είναι:

α) ΠΑΣ – ΠΑΟ 0-0 (16/3/2003). Ο ΠΑΟ είχε νικήσει την Πόρτο του Μουρίνιο 0-1 στην Πορτογαλία για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA και ζήτησε από την ΕΠΑΕ το παιχνίδι των Ιωαννίων να διεξαχθεί μία μέρα αργότερα. Ο ΠΑΣ, όμως, αρνήθηκε κι έτσι ο Παναθηναϊκός έπαιξε «κουρασμένος» στην ‘Ηπειρο, έχασε δύο βαθμούς και τελικά το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό!

β) ΠΑΣ – ΠΑΟ 0-1 (14/1/2012). Ο ΠΑΟ του Ζεσουάλδο Φερέιρα νίκησε το ματς που διεξήχθη στο βούρκο και στον πάγο ενός ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου. Αν και οι δύο ομάδες συμφωνούσαν στην αναβολή το ματς δεν θα είχε διεξαχθεί, ωστόσο ο διαιτητής Σπάθας υποχρεώθηκε να ξεκινήσει την αναμέτρηση, καθώς ο ΠΑΣ επέμενε. Ο ΠΑΟ νίκησε, μεν, αλλά έφυγε με φρικτά παράπονα από τα Γιάννινα με τη στάση των Ηπειρωτών.
γ) ΠΑΣ – ΠΑΟ 0-0 (4 και 5/1/2015). Για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της σεζόν 2014-15 το ματς μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τις 19:30, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη για πυκνή ομίχλη στην πόλη των Ιωαννίων. Ο ΠΑΟ αιτείται να γίνει νωρίτερα το ματς για να αποφευχθεί η… καταχνιά, αλλά ο ΠΑΣ και πάλι αρνείται! Το παιχνίδι φυσικά διακόπτεται και συνεχίζεται την επόμενη μέρα και φυσικά ο Παναθηναϊκός χάνει και δύο βαθμούς και μία ολόκληρη μέρα!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα