“Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις”

Τη θέση του Ποταμιού σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης ανέπτυξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής Αττικής και γραμματέας της Κ.Ο.

Ο κ. Μαυρωτάς διαπίστωσε πως υπάρχει κόστος από το καθυστερημένο κλείσιμο της αξιολόγησης τον Μάιο έναντι του Δεκεμβρίου, καθώς ο προϋπολογισμός είχε ως βάση ρυθμό ανάπτυξης 2,7% με την έγκαιρη ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, από την οποία ήδη έχουμε χάσει ένα τρίμηνο. Εκτίμησε πως στην επικείμενη σύνοδο του Δ.Ν.Τ. θα υπάρξει λευκός καπνός και θα ακολουθήσει ένα Eurogroup όπου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα αποκατασταθεί κάπως η ρευστότητα.

Ευχήθηκε οι πραγματιστές του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσουν των ιδεοληπτικών, ώστε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί η ιδιωτική οικονομία όχι σαν τίγρη που κατασπαράζει, αλλά σαν άλογο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, τόσο με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και με μεγάλες επενδύσεις. Προέτρεψε να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό, καθώς έχουν περάσει έξι μήνες από τη σχετική νομοθέτηση και δίνεται η εντύπωση ότι προσπαθούμε να μην εφαρμόζουμε όσα ψηφίζονται, καθιστώντας δυσχερείς τις επενδύσεις.

Για τη ΔΕΗ είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο του ΟΤΕ και όχι του ΟΣΕ στην αναπόφευκτη ιδιωτικοποίηση μέρους της, με βάση τις νέες συνθήκες που τίθενται λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Συνεργασία

Ο βουλευτής του Ποταμιού έκρινε πως χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος, καθώς ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν διαδοχικά και απέτυχαν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση γιατί ήθελε ο καθένας να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Κάλεσε να τεθεί το πατριωτικό καθήκον πάνω από το κομματικό, έτσι ώστε να επιτευχθεί συνεργασία των συνθετικών δυνάμεων που διατρέχουν οριζόντια την κοινωνία και αξιοποίηση των ικανών ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, στη βάση μιας ελάχιστης συναίνεσης μέχρι τον Αύγουστο του 2018 καθότι, ούτως ή άλλως, είναι στενό το πλαίσιο από τη συμφωνία. Έκανε σαφές πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί με αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά στις θέσεις του.

Ο κ. Μαυρωτάς, ολοκληρώνοντας, εκτίμησε πως το μονοπώλιο ηθικής που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζει, καθώς αναγκαίο είναι το θεσμικό και όχι το ηθικό πλεονέκτημα. «Δεν χρειαζόμαστε φωτοστέφανο, αλλά θεσμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά. Συμφώνησε πως πρέπει να ριχθεί άπλετο φως στις υποθέσεις που εξετάζονται στη Βουλή. Διαπίστωσε όμως πως αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία κραδαίνοντας τη ρομφαία που θα αποκεφαλίσει τη Λερναία Ύδρα του πελατειακού κράτους, ακολούθησε τις ίδιες πρακτικές της πελατοκρατίας και της κομματοκρατίας, τονίζοντας ότι τελικά η πόλωση θρέφει ακριβώς αυτό το πελατειακό κράτος, το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα