“Να τα μαζέψουν και να φύγουν”

Σε καθημερινή βάση το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιτίθενται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης. Οπότε λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενη η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για τα αποτελέσματα του Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την χώρα παρατείνονται. Αλλά αυτό κοστίζει πολύ ακριβά πια για την Ελληνική οικονομία, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση».

Και βέβαια η κ. Γεννηματά πριν καν ολοκληρωθεί η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ανίκανη την κυβέρνηση με αφορμή τη συνάντηση της με την Ένωση Τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια. «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Είναι ανίκανη και οδηγεί την χώρα στον γκρεμό», σημείωσε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ακόμη πιο σκληροί εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέτρεψε τους κυβερνώντες «να τα μαζέψουν και να φύγουν. Εδώ και μήνες όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης με κορυφαίο του “τραγικού χορού” τον ίδιο τον Πρωθυπουργό διεμήνυαν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Μαρτίου. Μετά και το ναυάγιο στο Eurogroup, το μόνο μήνυμα που λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι θα κάνουμε πάλι σταύρωση χωρίς Ανάσταση», σχολίασε, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι παλινδρομούν, ξοδεύοντας τα εξάμηνα «λες κι ο χρόνος δεν είναι για το λαό και την οικονομία, αλλά για το κόμμα και τα ψηφαλάκια τους».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο ότι όλο το παιχνίδι είναι μία σκηνοθεσία για να συμφωνήσουν στα πάντα. Έτσι σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε:  «Οι Έλληνες υπουργοί σκηνοθετούν τον τρόπο που θα υπογράψουν τα νέα μέτρα και αυτός ο τρόπος είναι πάντα σε βάρος της χώρας».

Εμφανίστηκε βέβαιος πως μάλιστα πως στο τέλος η κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει τα νέα μέτρα σημειώνοντας πως το μόνο που σκέφτεται είναι η παραμονή στην καρέκλα. “Το μόνο που τους ενδιαφέρει και το μόνο που σκέφτονται και το ξέρουν αυτό αλλά μεταξύ του μεγάλου κόστους για τη χώρα και της παραμονής τους στις καρέκλες ακόμα και του κόστους του κομματικού που θα έχουν και το ξέρουν γιατί κορόιδεψαν όλο τον κόσμο έχουν πάντα πάνω από όλα την παραμονή στην καρέκλα”.

Εκδηλώσεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται ανά την περιφέρεια οι πολιτικές εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο του Ιουνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

*  ΣΑΜΟΣ(22 Μαρτίου), στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας (18.00) με ομιλητές τους Στ. Ξεκαλάκη, Δ, Χατζησωκράτη και Μ. Σβαρνιά.

* ΚΑΒΑΛΑ (22 Μαρτίου), στο ξενοδοχείο “Ωκεανίς” (18.00) με ομιλητές του Μ. Κατρίνη, Γ. Σιακαντάρη, Γ. Δουκέλη και Π. Τόσιο.

* ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ (22 Μαρτίου) στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Συμβουλίου (19.00) με ομιλητές τους Β. Κεγκέρογλου, Ν. Ντέλκο.

* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (22 Μαρτίου) στο ξενοδοχείο “Μουϊκής (19.00) με ομιλητή τον Παύλο Γερουλάνο.

*ΛΑΡΙΣΑ (23 Μαρτίου) στο ξενοδοχείο “Διόνυσος” (19.00) με ομιλητές τους Β. Κεγκέρογλου, Γ. Καρκανιά, Φ. Πετσάλνικος, Θ. Μαργαρίτη.

* ΔΡΑΜΑ (27 Μαρτίου) στο εργατικό κέντρο (19.00)  με ομιλητές τους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Χ. Γκαρμπούνη, Δ. Μαυροειδή και Γ. Πεταλωτή.

* ΚΑΛΑΜΑΤΑ (3 Απριλίου) στο ξενοδοχείο  «REX» (19.00) με ομιλητές του Στ. Ξεκαλάκη, Γ. Σιακαντάρη και Τ. Αναστασόπουλο. 

* ΜΟΣΧΑΤΟ (3 Απριλίου) στο πολιτιστικό κέντρο Μοσχάτου (19.00) με ομιλητές τους Γ. Μανιάτη, Δ. Χατζησωκράτη, Δαν. Αντωνάκου.

* ΦΛΩΡΙΝΑ (8 Απριλίου) στο εργατικό κέντρο (19.00) με ομιλητές την Εύα Καϊλή και τον Χ. Σπίγγο.                               

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα