«Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του “τίποτα”»

Με τη φράση ότι η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα διότι είναι “η κυβέρνηση του τίποτα”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του, δριμύτατη επίθεση ζητώντας για ακόμη μία φορά εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με την εξής τοποθέτηση: «Γιατί λέμε όχι στο φόβο και όχι στη φτώχεια. Γιατί «θα ελευθερώσουμε το μέλλον» και θα πάμε μπροστά. Γιατί η Ελλάδα μπορεί. Και γιατί σίγουρα αξίζει μια πολύ καλύτερη Κυβέρνηση από αυτή που έχει σήμερα».
Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης το αφιέρωσε στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις και ασφαλώς στις Ολλανδικές εκλογές:
«Η Ευρώπη, σήμερα αντιμετωπίζει κινδύνους, διλήμματα και, τελικά, προκλήσεις. Οικονομική κρίση, προσφυγικό, ρατσισμός. Ο ευρωσκεπτικισμός, δυστυχώς, δυνάμωσε. Ο λαϊκισμός παραπλάνησε. Τα άκρα ενισχύθηκαν. Πολλοί Ευρωπαίοι αισθάνονται ότι το κοινό Ευρωπαϊκό όραμα δεν τους αφορά. Αισθάνονται απροστάτευτοι από τους ανέμους της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογικής προόδου».
Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση των τελευταίων μηνών, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο άσκησης της ελληνικής διπλωματίας:
«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει καλές σχέσεις. Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν ελαφρότητα και ψευτοπαλικαρισμούς, θέλουν τόλμη και αρετή και αίσθημα ευθύνης. Ενημέρωσα τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα στην Ευρώπη και βρήκα ανταπόκριση. Οι εξωτερικές σχέσεις θέλουν στρατηγική, θέλουν να ξέρεις που πας», κατέληξε.

Ιδιαίτερα σαφής υπήρξε και για την στάση της ΝΔ στο θέμα της αξιολόγησης:
«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε τη κυβέρνηση: «Πάνε να στήσουν εκβιασμό άλλων πολιτικών δυνάμεων με την ψήφιση των μέτρων. Τους λέμε ξεκάθαρα ας το ξεχάσουν. Ο λαός θέλει να φύγουν… Όταν ζήτησα εκλογές είχα πει ότι το κόστος παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης. Δυστυχώς, δικαιώθηκα. Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται».
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του, στέλνοντας ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της παράταξης προκειμένου να μπει ένα τέλος στην… εσωστρέφεια: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη ΝΔ», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε καταχειροκροτούμενος: «τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα