ΝΔ: “Να μην αποδυναμωθεί η δύναμη της πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη”

Στο επίκεντρο της ΝΔ έχει βρεθεί και η κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση του προσωπικού κατά 100 άτομα.

Για τον λόγο αυτό ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας -Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή την απόφαση για μείωση της Πυροσβεστικής Δύναμης του Νομού Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απροστάτευτοι μένουν οι πολίτες με τη νέα υποβάθμιση και αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης. Με μία απαράδεκτη και αδικαιολόγητη απόφαση η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης μειώνεται κατά 100 Πυροσβέστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους!

Ο ήδη μικρός αριθμός των 365 υπηρετούντων πυροσβεστών, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση (την υπ’ αριθμ. 91/231 Φ102 του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος) μειώνεται επικίνδυνα στους 266. Όταν, μάλιστα, ο Νομός Θεσσαλονίκης έχει άμεση ανάγκη διατήρησης της υφιστάμενης δύναμης, αλλά και στελέχωσης και αύξησης των οργανικών θέσεων.

Η παραπάνω απόφαση μείωσης προσωπικού ελήφθη χωρίς να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες και δεν συνάδει με τον μεγάλο αριθμό των πολλαπλών συμβάντων, τον μεγάλο πληθυσμό και τον εξαιρετικά μεγάλο τομέα ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Καλούμε άμεσα τον αρμόδιο Υπουργό να ακυρώσει την παραπάνω απόφαση, προκειμένου να μην αποδυναμωθεί η πυροσβεστική δύναμη του Νομού Θεσσαλονίκης και να μην τεθούν υπό διακινδύνευση η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα