ΝΔ: Πληρώνουμε ακόμη τις καταστροφικές συνέπειες του δημοψηφίσματος

Στις αποκαλύψεις του συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για το περίφημο plan B της κυβέρνησης, στην κατάθεση της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο και στην τραγική κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς επικέντρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας την ενημέρωσή του προς του πολιτικούς συντάκτες.

«Πέρασαν δύο χρόνια από το περίφημο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο κ. Τσίπρας, της 5ης Ιουλίου 2015, το οποίο είχε ολέθριες συνέπειες στην οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά, πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες των καταστροφικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Οι τράπεζες είναι σε capital controls, ενώ ο Πρόεδρος του ESM Κ. Ρέγκλινγκ υπολογίζει την ζημιά στα 100 δις ευρώ» είπε ο κ. Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έφερε δύο αχρείαστα Μνημόνια με 14,5 δις μέτρα.

Παραλλήλως αναφέρθηκε και στις «πρωτόγνωρες πλευρές του δράματος», όπως χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις του Γκλεν Κιμ για το «plan b» και την εισαγωγή του παράλληλου νομίσματος για να τονίσει ότι η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση και περιμένει απαντήσεις. Σημείωσε επίσης ότι είναι επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση των όσων έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Π. Καμμένο

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών. Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κάνει ό, τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Ο κ. Τσίπρας ως τώρα αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου, είπε ο κ. Κικίλιας.

Ανέφερε μάλιστα ως «ενδεικτικό της επιχείρησης συσκότισης ότι ούτε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης, έχουν διατάξει Ε.Δ.Ε. για τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, κ. Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση».

«Πάνω από 40.000 παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών»

Σε ότι αφορά τα τραγικά στοιχεία για τις ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «περισσότερα από 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».

Επικαλέστηκε μάλιστα εκτιμήσεις παραγόντων της Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες «ο αριθμός των παιδιών που δεν θα καταφέρουν να βρουν μια δωρεάν θέση σε παιδικό σταθμό θα ανέβει πολύ περισσότερο, λόγω της κατανομής των θέσεων ανά την Ελλάδα».

«Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς «για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ζητούσε να διατεθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 για τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα