ΝΔ: Φορολογική απαλλαγή για αποζημιώσεις και επιδοτήσεις των αγροτών

Την απαλλαγή από φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων ζητούν με ερώτηση τους δώδεκα βουλευτές της ΝΔ. Οι βουλευτές ζητούν να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση ενόψει της υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους αγρότες για τα εισοδήματα του 2014.
«Από την 01.01.2014, το φορολογητέο εισόδημα των παραγωγών θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο και θα φορολογείται χωρίς αφορολόγητο, από το πρώτο ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος, εκτός των τιμολογίων αγοράς και πώλησης, θα συνυπολογίζονται και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις (άμεσες ενισχύσεις, εξισωτικές αποζημιώσεις, ποιοτικά πριμ κ.ά.). Με αυτόν τον τρόπο, το ύψος του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, που φορολογείται, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με συνέπεια την υπέρμετρη διόγκωση της τελικής φορολογικής επιβάρυνσης» επισημαίνουν.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Μπουκώρος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Στύλιος, Μάριος Σαλμάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης και Κώστας Τζαβάρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα