Νεκροί 20 μαχητές του ISIS σε επιχείρηση οργάνωσης της αντιπολίτευσης

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση, των δυνάμεων μιας ένοπλης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης σε συνεργασία του διεθνούς συνασπισμού υπό τις εντολές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αξιωματικών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων , περίπου 20 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν, στην περιοχή Ατ Τανφ.

Η ανακοίνωση του συνασπισμού, αναφέρει ότι πολλοί ακόμη φανατικοί ισλαμιστές, αιχμαλωτίστηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από την οργάνωση «Μαγάουιρ Αλ Θάουρα», οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εκτός των άλλων, ο συνασπισμός δήλωσε, «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που αυτοκινητοπομπές τρομοκρατών του ΙΚ, που διαφεύγουν από την κοιλάδα του Ευφράτη, περνούν από μια περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς» συνεχίζοντας, «Παρά την παρουσία δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, σε αυτή την περιοχή, το ΙΚ συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να κινείται ελεύθερα και να εγείρει απειλές».

Παρ’ όλα αυτά, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τους αιχμαλώτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα