Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη

Νεκρός μετά από πλήγμα αμερικανικού drone θεωρείται ο Τζαλάλ Μπελάιντι ή Αμπού Χάμζα αλ-Ζιντζιμπάρι, που θεωρείται «υπαρχηγός» της πτέρυγας της ISIS στην Υεμένη.

Ο Τζαλάλ Μπελάιντι είχε προηγουμένως ηγετικό ρόλο στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) πριν περάσει στην ηγεσία της τοπικής ISIS. H επίθεση του μη επανδρωμένου σημειώθηκε στην περιοχή Μαρακέσα της επαρχίας Αμπιάν.

Τοπική πηγή, που είχε επαφή με την AQPA και επικαλείται το Reuters, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπελάιντι. Ο Μπελάιντι γεννήθηκε στην επαρχία Αμπιάν, ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας, αλλά στην συνέχεια αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της οργάνωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μη επανδρωμένου αεροπλάνου σε λιγότερο από 24 ώρες στην Υεμένη, που αποδίδεται στις ΗΠΑ. Επίσης, έξι μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε δεύτερη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους που χτύπησε το όχημά τους στην περιοχή Ρόντχουμ, στη γειτονική επαρχία Σάμπουα. Μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αραβική Χερσόνησο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα