«Νεκρώνει» η Ελλάδα την Πέμπτη

Νεκρώνει η Ελλάδα την Πέμπτη αφού έχει προκηρυχθεί γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Η συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).

Ποιοι συμμετέχουν

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11.00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί, αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Παράλληλα, απεργούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ, με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να περάσουν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και οι οδηγοί οχημάτων. Στους δρόμους την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου:
Τρόλεϊ,
Τρένα,
Συρμοί του Προαστιακού
Ταξί
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00. Το ίδιο ισχύει και για το Μετρό (δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας)

Δεμένα τα πλοία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα