Νικήτρια στα σημεία η Χίλαρι και στο δεύτερο ντιμπέιτ με Τραμπ

To δεύτερο (ακολουθεί ένα τελευταίο στις 19 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας) ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας. (ώρα Ελλάδος). Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ ανέβασαν τους τόνους κατακόρυφα και με επί προσωπικού επιθέσεις στην τηλεμαχία- η οποία ήταν πιο ενδιαφέρουσα και περισσότερο “ζωντανή”-  με νικητή στα σημεία να αναδεικύεται, για μία ακόμη φορά, η υποψήφια των Δημοκρατικών. 

Σε μια αναμέτρηση, η οποία σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN βρήκε νικήτρια εκ νέου τη Χίλαρι Κλίντον με 57%, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών άσκησαν οξεία κριτική ο ένας στον άλλο, ενώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού απαντούσαν αρκετές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους σε ό,τι αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και την κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

Ο Τραμπ βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την πρώτη κιόλας ερώτηση, την οποία φάνηκε να θέλει να αποφύγει, σχετικά με το βίντεο στο οποίο μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες.

Αρχικά απαντώντας στη συγκεκριμένη ερώτηση επιχείρησε να ξεφύγει από την παγίδα καταφεύγοντας σε παλαιότερα ερωτικά σκάνδαλα του Μπιλ Κλίντον και υποστήριξε ότι δεν είναι υπερήφανος για ότι ειπώθηκε λέγοντας ότι:

«Η συζήτηση αυτή ήταν συζήτηση αποδυτηρίων. Σέβομαι απεριόριστα τις γυναίκες και εκείνες εμένα. Δεν είμαι περήφανος για τη συνομιλία αυτή», ενώ άλλαξε αμέσως θέμα και προσπάθησε να οδηγήσει την συζήτηση σε άλλα θέματα, όπως το Ισλαμικό Κράτος και τα θέματα ασφάλειας.

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις, ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του.

Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Η Χίλαρι Κλίντον για τον διορισμό εμπορικού εισαγγελέα

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα προκειμένου να να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των ΗΠΑ, στο χάλυβα, αλλά και σε άλλα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου. Παράλληλα, παραδέχτηκε τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών πετρελαίου, για την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ντ. Τραμπ: Έχω ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, «στο πρότυπο» του δικαστή Άντονιν Σκαλία.

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου. Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ για Άσαντ, Συρία και ISIS

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν». Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη; Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος «διαφωνεί» με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα