Νικήτρια την Χίλαρι Κλίντον με 332 εκλέκτορες “βλέπει” η Moody’s

Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για τις αμερικανικές εκλογές (διεξάγονται στις 8 Νοεμβρίου) και παρά το γεγονός ότι η ψαλίδα δείχνει να κλείνει μεταξύ των δύο υποψηφίων μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Moody;s προβλέπει νίκη της Χίλαρι Κλίντον.

Η ανάλυση του οίκου αξιολόγησης που είχε προβλέπει με ακρίβεια τις τελευταίες εννέα εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ βασίζει την πρόβλεψή του σε δύο παράγοντες, τις χαμηλές τιμές καυσίμων και την υψηλή δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με την ανάλυση, η Κλίντον προβλέπεται να συγκεντρώσει 332 εκλέκτορες έναντι 206 του Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για διαφορά αντίστοιχη με αυτή των εκλογών του 2012 ανάμεσα σε Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ.

Η δημοσκόπηση του Reuters-Ipsos States of the Nation, προβλέπει νίκη της Κλίντον με πιθανότητες 95% και τουλάχιστον 278 εκλεκτορικές ψήφους. Το όριο για την εκλογή προέδρου είναι 270.

Το μοντέλο της Moody’s Analytics βασίζεται σε έναν συνδυασμό οικονομικών στοιχείων και πολιτικών δεδομένων. Το συγκεκριμένο μοντέλο προέβλεψε με ακρίβεια το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλες τις αναμετρήσεις από την εκλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν το 1980 έως την τελευταία νίκη Ομπάμα.

Το μοντέλο ανάλυσης της Moody’s αντί να εστιάσει στους δύο υποψηφίους, εξετάζει το εάν οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες ευνοούν το κυρίαρχο κόμμα στον Λευκό Οίκο. Φέτος, οι παράγοντες δείχνουν, κατά την Moody’s, ότι η Κλίντον θα γίνει 45η πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι οικονομικοί παράγοντες που μέτρα ο οίκος αξιολόγησης περιλαμβάνουν τις ποσοστιαίες μεταβολές των δύο ετών σε πραγματικό προσωπικό εισόδημα ανά νοικοκυριό και τις τιμές καυσίμων. Μεταξύ των πολιτικών παραγόντων λαμβάνεται υπόψη μεταξύ άλλων το ποσοστό που έλαβε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το κυβερνών κόμμα καθώς και η δημοφιλία του προέδρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα