«Νομικό… ανέκδοτο η Επιτροπή Εξομάλυνσης»!

«Νομική γελοιότητα» χαρακτηρίζει την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, στο κείμενο των προτάσεων που κατέθεσε κατά την εκδίκηση της προσφυγής του.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού δικαίου ζητάει προσωρινή διαταγή για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, με μόνη αρμοδιότητα τη διενέργεια εκλογών με τον αθλητικό νόμο και με 500 περίπου εκλέκτορες και όχι με 182 όπως προβλέπει το καταστατικό.

Ο διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου ισχυρίζεται ξεκάθαρα πως η ΕΠΟ δεν διαθέτει νόμιμη διοίκηση. «Τόσο η απόφαση 120/2016 του Διαιτητικού Δικαστηρίου, κατά το μέρος που διόριζε προσωρινή διοίκηση, όσο και η διάταξη της τροπολογίας Κοντονή (νόμος 4431/2016), εφόσον θεωρηθεί ότι νομιμοποιεί τον διορισμό ενός οργάνου της ΦΙΦΑ ως προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ παραβιάζουν ευθέως το άρθρο 94 παρ.2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι οι υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας υπάγονται στα πολιτικά δικαστήρια, ο δε κοινός νομοθέτης μπορεί μεν να ρυθμίσει ειδικότερα τον τρόπο υπαγωγής τους σε αυτά, δεν μπορεί όμως να αφαιρέσει από τα δικαστήρια την αρμοδιότητα αυτή.

»Επομένως, η παραπάνω νομιμοποίηση της “Επιτροπής Εξομάλυνσης” ως νομικού υποκατάστατου κάθε καταστατικού οργάνου της ΕΠΟ, ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει έλλειψη διοικήσεως ή όχι,  θα μπορούσε μεν να λάβει τον χαρακτήρα έγκρισης του διορισμού ενός οργάνου-τοποτηρητή της ΦΙΦΑ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί, με τρόπο συνταγματικά ανεκτό, να έχει την έννοια της διά νόμου υποκατάστασης της αρμοδιότητας των πολιτικών δικαστηρίων για τον διορισμό  προσωρινής διοικήσεως της ΕΠΟ», αναφέρει.

Σχετικά με την άκυρη, όπως χαρακτηρίζει, διαγραφή του από την Α.Ε. Ηρακλείου, τονίζει: «Οι αντίδικοι ισχυρίζονται ότι το σωματείο στο οποίο ανήκω ως μέλος με έχει ήδη από 1-9-2015 διαγράψει από μέλος του για μη καταβολή συνδρομών. Η διαγραφή αυτή, αν πράγματι έγινε, είναι άκυρη και ανυπόστατη, αφού η φερόμενη διαγραφή μου είναι άκυρη, διότι ουδέποτε μου επιδόθηκε νομίμως ούτε μου κοινοποιήθηκε κάποια πρόσκληση βεβαίας χρονολογίας, ή έστω επί αποδείξει, για να πληρώσω τις συνδρομές που όφειλα ή για να διατυπώσω τις απόψεις μου επί της επαπειλουμένης διαγραφής μου, και ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε νομίμως.

Σε κάποιο άλλο σημείο οΑνδρέας Μαλάτος δεν διστάζει να κάνει λόγο ακόμα και για εκβίαση της ΑΕ Ηρακλείου: «Είναι αυταπόδεικτο, ότι ο ισχυρισμός περί διαγραφής μου προβάλλεται ως αποτέλεσμα της εκβίασης που το ίδιο το σωματείο υπέστη από την ΕΠΟ».

Καταλήγοντας ο διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου προτείνει και τη σύνθεση των μελών της προσωρινής διοίκησης που έχει ως εξής:

Ανδρέας Μαλάτος ως πρόεδρος και Ευάγγελος Κρητικός, Δώρος Κλεοβούλου, Ζώης Κολιός, Κίμων Αναστασίου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Σπυρίδων Χριστοφορίδης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα