«Νομισματοκοπείο»: Πληγώνουν την κυβέρνηση οι δύο πρώην υπουργοί

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου –του πρώτου αλλά πιο σκληρού επί ημερών Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία- οι αποκαλύψεις για το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα προκαλούν ανατριχίλα.

Το πιο τρομακτικό ίσως –δείγμα του πόσο… υπεύθυνη στάση κρατούσε η κυβέρνηση- είναι πως οι μόνες διαπραγματεύσεις που γίνονταν το α’ εξάμηνο του 2015 αφορούσαν την προμήθεια πετρελαίου από την Βενεζουέλα και χαρτιού από την Ρωσία για την εκτύπωση της νέας δραχμής. Το γεγονός, όμως, πως Γιάνης Βαρουφάκης και Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ίδιο χρόνο αποφάσισαν να μιλήσουν για την «υπόθεση Νομισματοκοπείο» ανάβει φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως ενώ για τον Βαρουφάκη το Μέγαρο Μαξίμου ή ακόμη και η Κουμουνδούρου μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι γραφικός, «μυαλοπώλης» ή απλά προσπαθεί να… πουλήσει το βιβλίο του, δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας. Ακόμη και από τα κόμμα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, ο Λαφαζάνης αντιμετωπίζεται σεβασμό παρά τις διαφορετικές απόψεις του.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού, ο φάκελος για το τι συνέβη το α’ εξάμηνο του 2015 πρέπει να ανοίξει στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη. Γιατί –όσο κι αν οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν διαφορετική άποψη- η χώρα πήγε κάποια χρόνια πίσω!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα