Ντάλιτς: “Εκτιμώ την Εθνική Ελλάδας, θα παίξει πιο επιθετικά”

Ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα ρεβάνς με την Εθνική μας ομάδα:

– Υπάρχει ευφορία στους Κροάτες, μετά το σκορ του πρώτου αγώνα;

«Δεν υπάρχουν τέτοια συναισθήματα, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας για να τα καταφέρουμε αύριο».

– Μεσολάβησαν μόνο δυο μέρες από το τελευταίο ματς, έχουν προλάβει οι παίκτες να ανανεωθούν;

«Δεν είχαμε πολύ χρόνο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Οι παίκτες μας παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο, θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του γηπέδου αύριο και να αποδώσουν όπως πρέπει στον αγώνα».

– Ποια είναι η άποψή σας για την ελληνική ομάδα;

«Τα έχω πει και πριν, αρκετές φορές, εκτιμώ πολύ την Εθνική Ελλάδας. Δεν έχει χάσει πολλά παιχνίδια, μόνο στο Βέλγιο έχασε. Αύριο θα αλλάξει το στυλ της και θα επιτεθεί παραπάνω. Την έχω πάντως σε εξαιρετική εκτίμηση ως ομάδα».

– Στο άκουσμα της κλήρωσης, περίμενε πως το δεύτερο παιχνίδι θα γινόταν υπό τέτοιες συνθήκες, με την Κροατία να πρέπει να προστατεύσει ένα τόσο ευρύ σκορ;

«Δεν περίμενα πως θα έχουμε τόσο μεγάλο προβάδισμα, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Στο Ζάγκρεμπ παίζαμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο και τώρα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά και να πάρουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, που θα είναι σπουδαίο για μας».

– Αύριο θα παίξει ο Μάντζουκιτς;

«Ακόμα δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα περιμένουμε να τον δούμε να παίζει. Βέβαια δεν είναι καλό να παίζει ένας παίκτης, όταν δεν είναι 100% έτοιμος, το σκεφτόμαστε κι αυτό  οπότε θα δούμε τελικά τί θα επιλέξουμε».

– Θα υπάρξουν αλλαγές στην τακτική, σε σχέση με το Ζάγκρεμπ;

«Δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές. Δεν είμαστε ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, δεν έχουμε τέτοιους παίκτες, οπότε δεν θα το κάνουμε. Βέβαια πρέπει να αμυνθούμε αύριο, αφού έτσι θα εξελιχθεί ο αγώνας, όμως δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα στο στυλ μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα