Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός, 3-1 την Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος για την περίοδο 2014-2015, επικρατώντας της Skoda Ξάνθης με σκορ 3-1, στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο, 23 Μαΐου.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν αρκετή αντίσταση κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, ωστόσο η τελευταία φάση των πρώτων 45 λεπτών έμελλε να είναι εκείνη που θα καθόριζε τις ισορροπίες και τελικά το αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπέρτος της Ξάνθης, ο οποίος έβγαλε… ασίστ στον Χάρα, ο οποίος με τη σειρά του αξιοποίησε στο έπακρο το τραγικό λάθος και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Νωρίτερα, η Ξάνθη όχι μόνο είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έφτασε κοντά στο γκολ σε αρκετές φάσεις, δίχως όμως να τα καταφέρει. Το λάθος του Μπέρτου και το γκολ του Χάρα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου διαμόρφωσαν την ψυχολογία των δύο ομάδων, οι οποίες εμφανίστηκαν μεταμορφωμένες στην επανάληψη.

Ο Ολυμπιακός «ξύπνησε», ανέλαβε την πρωτοβουλία και με συνεχή πίεση στα καρέ της Ξάνθης, η οποία έμοιαζε να έχει «αδειάσει», πέτυχε άλλα δύο γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσε» το παιχνίδι υπέρ του. Αρχικά ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, με ένα εκπληκτικό τέρμα στο 63’ και ακολούθως ο Φορτούνης, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 80’, διαμόρφωσε το 3-0 και έβαλε ένα πρόωρο τέλος στα όνειρα των ανθρώπων της Ξάνθης. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 87’, με τον Καπετάνιο για τους Θράκες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (78’ Μήτρογλου), Ντοσεβί, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα

SKODΑ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79’ Φερνάντεθ), Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα