Ντοπέ ο φημισμένος Βρετανός ποδηλάτης Κρις Φρουμ

Βόμβα… μεγατόνων έσκασε την Τετάρτη (13/12) στην παγκόσμια ποδηλασία, καθώς έγινε γνωστό ότι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή Βρετανός ποδηλάτης Κρις Φρουμ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών.

Ο τετράκις νικητής στον φημισμένο Γύρο της Γαλλίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έχει κάνει χρήση αναβολικών και συγκεκριμένα την ουσία «bronchodilatateur salbutamol» στη διάρκεια του φετινού Γύρου της Ισπανίας, όπου πήρε την πρώτη θέση.

Μετά την ακύρωση των 7 νικών του Λανς Άρμστρονγκ, ο 32χρονος ποδηλάτης, βρίσκεται μια νίκη πίσω από τους πολυνίκεις του Γύρου Γαλλίας, τον Βέλγο, Εντι Μερξ, τον Ισπανό, Μιγκέλ Ιντουραϊν και τους Γάλλους, Ζακ Ανκετίλ και Μπερνάρ Ινό (έχουν από 5 τίτλους έκαστος).

Η περίπτωση του Φρουμ θυμίζει το μεγάλο σκάνδαλο με τον Αμερικανό Αρμστρονγκ, ο οποίος είχε παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μια παραδοχή που κόστισε στον επτά φορές νικητή του Tour de France την ανάκληση όλων των τίτλων που είχε κατακτήσει, αλλά και την απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση, εκτός της οικονομικής ζημίας που υπέστη με την απώλεια των κύριων χορηγών του και την καταδίκη να πληρώσει 10 εκ. δολάρια, ως αποζημίωση σε αγωγές.

Ο Φρουμ από την πλευρά του αρνείται κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από άσθμα κι ότι ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Όπως δήλωσε, μετά από ιατρικές συμβουλές πήρε αυξημένες δόσεις για την καταπολέμηση του άσθματος, στο Γύρο της Ισπανίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Ολοι γνωρίζουν πως έχω άσθμα και ξέρω ακριβώς τι προβλέπουν οι κανονισμοί για το ντόπινγκ. Δεν έχω κάνει χρήση ποτέ μου χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά απλά πήρα, αφού συμβουλεύτηκα τους γιατρούς μου, ενισχυμένη δοσολογία, πριν από τον αγώνα, για να διαχειριστώ μια κρίση άσθματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα