Ντοπαρισμένος ο Μενσά Μπονσού

Βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία "αμφεταμίνη" στον οργανισμό του, υπερασπίζεται τον αθλητή της η ΑΕΚ

Δεύτερο κρούσμα λήψης παράνομης ουσίας στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Μετά τον Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε χρήση ινδικής κάναβης, ντοπαρισμένος πιάστηκε ο Μενσά Μπονσού της ΑΕΚ.

Κι αν το χασίς στην πραγματικότητα δεν είναι διεγερτική ουσία–αλλά θεωρείται παράνομη η χρήσης της ούτως ή άλλως- η αμφεταμίνη που βρέθηκε στα ούρα του Άγγλου σέντερ της Ένωσης είναι κατ’ εξοχήν ουσία που ντοπάρει τον οργανισμό.

Ο Μπονσού δεν υπολογιζόταν ούτως ή άλλως για τη νέα σεζόν, ενώ πρόσφατα παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης. Η αμφεταμίνη χρησιμοποιείται και για ιατρικούς λόγους, αλλά δεν προβλέπεται ως θεραπευτικό προϊόν για την αφυδάτωση… Αν το δεύτερο δείγμα είναι και αυτό θετικό, ο Μπονσού θα τιμωρηθεί αυστηρώς (αποχαιρετά το ελληνικό πρωτάθλημα), ενώ η ομάδα του δεν θα υποστεί κάποια κύρωση.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ, πάντως, υπερασπίστηκε αμέσως τον αθλητή της, τονίζοντας πως ο Άγγλος ακολουθεί εδώ και δέκα χρόνια θεραπεία που περιλαμβάνει μικρή δόση αμφεταμίνης και πιθανολογεί πως η βιομηχανία παραγωγής του φαρμάκου άλλαξε τη δοσολογία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα