«Ντου» εργαζομένων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης,  και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που αξιολογούσε τις προσφορές για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των σκουπιδιών, έκαναν εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Φωνάζοντας συνθήματα ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν ιδιώτη να καθαρίσει την πόλη οι συγκεντρωθέντες δεν επέτρεψαν στα μέλη της Επιτροπής να πάρουν απόφαση.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, λέγοντας πως τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερωθούν για τη νέα ώρα και τον χώρο συνάντησης.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του,  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλους, τόνισε ότι αν βγουν απορριμματοφόρα του ιδιώτη θα βγουν και οι εργαζόμενοι και δεν θα αφήσουν να γίνει η αποκομιδή.

«Αντισταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην πρόθεση του δήμου και ζητήσαμε να αποσύρει αυτή την πρόταση. Εμείς σαν δείγμα καλής θέλησης αυξήσαμε το προσωπικό ασφαλείας. Εξηγήσαμε στο δήμαρχο και τον είπαμε να μην βιάζεται. Ξέρουμε πολύ καλά τη δουλεία και του απαντήσαμε τεκμηριωμένα σε όσα είπε ότι δεν μπορεί να γίνει η δουλειά», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Βγάλαμε επιπλέον προσωπικό. Από χθες μέχρι σήμερα μαζεύτηκαν 480 τόνοι σκουπίδια. Διαβεβαιώσαμε ότι σε 2,5 – 3 μέρες θα έχουμε σηκώσει τα σκουπίδια και να αποσύρει την πρόταση. Είναι ανένδοτος ο δήμαρχος. Δεν χρειάζεται ιδιώτης δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη».

Πηγή: Thestival.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα