«Ντροπή για την Αφρική! Είναι αξιοθρήνητο!»

 

Ποιος θα το περίμενε… Ο γνωστός σε όλους μας Γιάγια Τουρέ ξέσπασε κατά της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επειδή αναδείχθηκε δεύτερος κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ηπείρου και όχι πρώτος, όπως συνέβη τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια!

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι περίμενε προφανώς ότι θα αναδειχθεί κορυφαίος της αφρικανικής ηπείρου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και μόλις άκουσε ότι νικητής αναδεικνύεται για το 2015 ο Γκαμπονέζος Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ της Μπορούσια Ντόρτμουντ ξέσπασε και δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είναι λυπηρό να βλέπω την Αφρική να αντιδρά έτσι. Σε σημείο που να πιστεύεις ότι τα επιτεύγματα δεν έχουν καμία σημασία. Πιστεύω ότι αυτό ντροπιάζει την Αφρική, γιατί αυτή η αντίδραση δείχνει έλλειψη σεβασμού. Τι μπορώ να κάνω, όμως, για αυτό. Έχουμε την τάση να εκτιμούμε περισσότερο αυτά που γίνονται στο εξωτερικό, παρά εκείνα που συμβαίνουν στην ήπειρό μας. Είναι αξιοθρήνητο.

Θέλω να δώσω το παράδειγμα. Ο Μέσι κέρδισε όλα τα τρόπαια, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2014. Τι μπορείς να πεις; Είναι άδικο! Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν μπορείς να φροντίσεις πολύ την Αφρική, γιατί αυτή είναι η πρώτη που θα σε απογοητεύσει. Οταν γυρίσω στην Ευρώπη θα με ρωτήσουν πολλά πράγματα και θα είμαι ειλικρινής. Θα απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσουν…».

Το ξέσπασμά του ήταν τουλάχιστον ατυχές, αφού ο Ομπαμεγιάγνκ έκανε εντυπωσιακή χρονιά με τη φανέλα της Μπορούσια, ενώ ο Τουρέ σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ποδοσφαιριστής του πρόσφατου παρελθόντος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα