Νόμιζαν ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν συμπλοκή οπαδών!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

Ως μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη της Χρυσής Αυγής αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ο οποίος βρισκόταν στο περιπολικό το οποίο έσπευσε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αφού είχε διαπραχθεί το έγκλημα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός, τη μοιραία νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, το πλήρωμα του περιπολικού στο οποίο επέβαιναι έλαβε σήμα από το κέντρο τους για συμπλοκή που πιθανόν «να ήταν μεταξύ φιλάθλων». Όπως διευκρίνισε ο μάρτυρας, όταν έφτασαν στο σημείο, ήδη, είχε συλληφθεί ο δράστης της δολοφονίας, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ωστόσο, στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο αστυνομικός διευκρίνισε πως ο ίδιος εκτίμησε ότι το επεισόδιο για το οποίο κλήθηκαν ήταν μεταξύ φιλάθλων. Επίσης, κατέθεσε ότι βάσει των εντολών του κέντρου προχώρησαν σε αναζήτηση ατόμων με μαύρα ρούχα και μηχανάκια συγκεκριμένου χώρου, τα οποία ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εξεταζόμενος από την πολιτική αγωγή, υποστήριξε ότι για τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έχει ακούσει στην τηλεόραση, ότι δεν γνωρίζει για την ιεραρχία της οργάνωσης και ότι δεν έχει ακούσει το κυρίαρχο σύνθημά της, «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

(Mε στοιχεία από το pontiki.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα