Νόμιμη χρήση της ηρωΐνης για φαρμακευτική χρήση ζητά ο Γιάννης Τσιρώνης

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τα όσα είπε για καλλιέργεια κάνναβης στα μπαλκόνια μας -έναντι παραβόλου- “χτυπήσε” ξανά αφού  ζητά τώρα τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της ηρωΐνης

Μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα” δηλώνει πως “όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη”. Και συνεχίζει:

“Η ηρωίνη λοιπόν θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει το παράνομο κύκλωμα”.

Προσθέτει πως δεν μιλα για νομιμοποίηση τύπου “μπορώ να τη βρω στο περίπτερο, αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων”.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τσιρώνης πριν λίγες ημέρες είχε εκφράσει την άποψη να νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια κάνναβης και μάλιστα έναντι παράβολου προς το κράτος, για φαρμακευτική όμως χρήση. Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα εξήγησε και αυτή τη θέση.

“Η κυβέρνηση δεν συζητάει αυτή την στιγμή τη νομιμοποίηση της “ψυχαγωγικής” κάνναβης, αλλά αποκλειστικά της φαρμακευτικής. Μιλάμε για νόμιμα φάρμακα, που επιτέλους θα έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα χρειάζεται να έχουμε γνωστό στο Λονδίνο που θα φέρνει φάρμακα στον καρκινοπαθή συγγενή μας”.

Πάντως, ο υπουργός καταθέτει την προσωπική θέση του πως “η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους”.

Τέλος, ο κύριος Τσιρώνης, επανέρχεται στην πρότασή του περί ιδιοπαραγωγής ναρκωτικών ουσιών, επισημαίνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει “ανάλογα με την ουσία”, ενώ η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και “για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία”. “Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής”, καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα