Ν. Ανδρουλάκης: “Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ.”

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ που θεωρούν ότι έχουν καταλάβει το χώρο της προοδευτικής παράταξης. Ο λόγος μας πρέπει να είναι βαθιά προγραμματικός διότι η Ελλάδα από δω και πέρα θα έχει κυβερνήσεις συνεργασίας».

Μιλώντας στη Χαλκίδα το βράδυ της Κυριακής ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα που πρέπει να έχει ο ενιαίος χώρος της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι πριν από τις επόμενες εκλογές πρέπει να υπάρχουν τρεις επιλογές: Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή της Δεξιάς και η επιλογή της Δημοκρατικής Παράταξης. Ή τώρα ή ποτέ. Ή τώρα εμείς ως δύναμη προόδου, ως δύναμη αλλαγής θα ανασυνταχθουμε και θα είμαστε η τρίτη λύση σε σχέση με τις δυο λανθασμένες του 2012 και του 2015 ή η παράταξή μας θα χάσει πολύτιμο χρόνο», ανέφερε.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα υπογράμμισε ότι αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης δεν σημαίνει «αλλαγή της ταμπέλας και τα σύμβολα του πελατειακού κράτους να βρίσκονται από κάτω. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς πρέπει με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αξιοκρατία να διαμορφώσουμε το ιστορικό αφήγημα και την εικόνα της παράταξης για το μέλλον».

Αναφερόμενος στις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας τόνισε ότι αγωνίζεται για να μειωθούν όλων των ειδών οι ανισότητες, κρατικές, διαγενεολογικές, ταξικές. «Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που πρέπει με σεβασμό να μεταβιβάσουμε στη νέα παράταξη και να είναι ο φάρος όλων των πολιτικών μας επιλογών».

Τέλος, αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις φιλοδοξίες του να ηγηθεί ενός σχήματος που σκοπό θα έχει την αναδιανομή της εξουσίας μεταξύ παλαιών πρωταγωνιστών.

«Το καινούργιο θα είναι πραγματικά καινούργιο στην κουλτούρα, στη σκέψη και πάνω από όλα στην πρακτική. Πρέπει να συγκρουστούμε με όλα τα κατεστημένα και να φέρουμε την εικόνα της αξιοκρατίας. Όλα είναι στο χέρι μας και ζητώ τη στήριξή σας γιατί έχω τη διάθεση να συγκρουστώ με τον κακό μας εαυτό και με το σύστημα το οποίο οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Η παράταξή μας δεν θα είναι ένα αρχηγικό κόμμα, θα είναι ένα κόμμα των μελών με σεβασμό στην εσωκομματική δημοκρατία».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα