Ν. Ανδρουλάκης: “Το προσφυγικό δεν αφορά μόνο Ελλάδα και Ιταλία”

Το ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων για την μετεγκατάσταση προσφύγων, έθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως 62.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι περίπου 50.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι υπόλοιποι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, παρά το θετικό χαρακτήρα των αποφάσεων, τόνισε τον απογοητευτικό ρυθμό εφαρμογής, καθώς σχεδόν δύο χρόνια μετά, μόνο 12.700 από τους 63.000 που προβλέπονται από τις αποφάσεις, έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ένωσης.

Συμφώνησε επίσης με την πρόταση του Ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Μίλτο Κύρκο, για την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην μετεγκατάσταση των ανήλικων προσφύγων.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής ρώτησε τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τι προτίθεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις χώρες που αρνούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας στη δευτερολογία του, σημείωσε πως η υπομονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελειώνει και ότι δε θα διστάσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα