Ν. Μαριάς: Στις καλένδες οι γερμανικές αποζημιώσεις

Πυρά κατά του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου,  για «την άρνησή του να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του» για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Μαριάς.

Στην ερώτησή του ο κ. Μαριάς ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «παρότι παρήλθαν 9 μήνες από τη διαβίβαση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της Έκθεσης της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν έχει υποβάλει ακόμη τη σχετική γνωμοδότησή του για τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας για την αποτελεσματική διεκδίκηση της άμεσης καταβολής όλων των οφειλών της Ο.Δ. Γερμανίας προς την πατρίδα μας».

«Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών έλαμψε δια της απουσίας της επιβεβαιώνοντας τους φόβους μας ότι το ζήτημα της έκδοσης της περίφημης γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες», σχολίασε ο κ. Μαριάς για να καταλήξει:

«Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι μπορούν να θάψουν το κεφαλαιώδες ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα