Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ: «Είμαστε με τους νόμιμους ή με τους εγκληματίες;»

Ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Αντώνη Στεργιώτη.

Στον πυρήνα της μήνυσης του Αχαιού πολιτικού ήταν η γιγάντωση του παράνομου τζόγου, σε συνδυασμό με το αίτημά του να ερευνηθεί το ενδεχόμενο πλημμελούς ή και επιλήψιμης άσκησης καθηκόντων εκ μέρους τού τέως επικεφαλής της ΕΕΕΠ, ή άλλων προσώπων ως προς το κομμάτι των ελέγχων που διενεργεί η ανεξάρτητη αρχή και αν εν τέλει από αυτές τις ενδεχόμενες παραλείψεις ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Στα μέσα της εβδομάδας ήρθε η ώρα της κατάθεσης για τον βουλευτή, καθώς ο ανακριτής τον κάλεσε να προσκομίσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για το θέμα του παράνομου τζόγου, προκειμένου να συνδράμει το έργο της Θέμιδας. Ενώπιον του ανακριτή, ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο στην Διαρκή Επιτροπή Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας εξετάσθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Στεργιώτης.

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής Αχαΐας στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τα ηλεκτρονικά παίγνια, χαρακτηρίζοντάς το ασαφές, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για «αμήχανη και ένοχη σιωπή και απραξία της Πολιτείας» γύρω από το θέμα του τζόγου.

Τα «φρουτάκια» και τα μνημόνια
Μάλιστα ο Ν. Νικολόπουλος έφτασε στο σημείο να συσχετίσει τα στατιστικά που δείχνουν θηριώδη διόγκωση της παράνομης δράσης των τζογαδόρων με τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που επιβάλλονται στους πολίτες λόγω των μνημονίων.

«Σε όλη τη χώρα λειτουργούν έως και 100.000 παράνομα “φρουτάκια” που τζιράρουν γύρω στο 1,5 δισ. τον χρόνο, με το κράτος να χάνει 400 εκατ. ευρώ από φόρους, ίσως και παραπάνω», είπε ο βουλευτής και συνέχισε: «Γιατί να επιτρέπουμε την παρανομία και το έγκλημα “ελεύθερα”, λοιπόν; Για να υπογράφονται Μνημόνια, να κόβονται συντάξεις, να καταργείται το ΕΚΑΣ, να μη δίνονται οικογενειακά επιδόματα; Ήμαρτον!».

Επικαλούμενος τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο Ν. Νικολόπουλος είπε, εξάλλου, ότι την δεκαετία 2005-2015 υπήρξαν περισσότερες από 18.000 παραβάσεις του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια, κατασχέθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα €5.000.000, ενώ συνελήφθησαν 29.000 άτομα, όσοι δηλαδή είναι οι κάτοικοι της Τρίπολης!

Έτσι σκιαγράφησε το «θηρίο» της ανομίας και των στεκιών του παράνομου τζόγου ο βουλευτής, αναφερόμενος και στο πλήθος των ερωτήσεων και επερωτήσεων (σ.σ. πολλές από αυτές είναι δικές του) που έχουν κατατεθεί στην Βουλή για το μείζον κοινωνικό θέμα. Κλείνοντας, δε, την κατάθεσή του στον ανακριτή, ο Αχαιός πολιτικός αναρωτήθηκε ρητορικά:

«Από τη μία υπάρχει μια “γάγγραινα” με 100.000 παράνομα “μηχανάκια”. Και από την άλλη, η νόμιμη αγορά. Είμαστε με τους νόμιμους ή με τους εγκληματίες;»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα