Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσα στοιχεία έχω για τα σκάνδαλα στην Υγεία»

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνη Μπαλωμενάκη, απέστειλε σήμερα Τρίτη (5/9) ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη αποστείλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με όσα άκουσε στην εξεταστική και με όσα έγγραφα έχει στην κατοχή του.

Ειδικότερα, ο Αχαιός πολιτικός απαντώντας σήμερα σε σχετικές ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών είπε ότι ως μέλος της Επιτροπής έχει διαμορφώσει την άποψη ότι αρκετά από τα προσκομισθέντα στοιχεία και απ’ όσα κατατέθηκαν, ενδεχομένως να χρήζουν ποινικής διερεύνησης.

«Ασφαλώς, ως προς τούτο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί, με βάση την άρτια επιστημονική και νομική της γνώση και πείρα. Οι Εξεταστικές Επιτροπής της Βουλής τηρούν πρακτικά. Όλες ανεξαιρέτως», είπε ο κ. Νικολόπουλος και συνέχισε:
«Τα πρακτικά αυτά είναι οι αψευδείς μαρτυρίες για το πραγματικό έργο των Εξεταστικών Επιτροπών και μόνο τα πρακτικά μαρτυρούν εάν οι βουλευτές είναι όλοι ίδιοι, όπως συκοφαντούνται από το λεγόμενα “συστημικά ΜΜΕ” τα οποία επιδιώκουν να εμφανίζουν τους βουλευτές όλους ίδιους “προς τα κάτω”.
Να προωθούν δηλαδή θολή εικόνα συγκάλυψης από όλους και όχι από περιστασιακές μειοψηφίες για τα εξεταζόμενα σκάνδαλα.
Έτσι το Κοινοβούλιο να είναι κάτω και πάνω να είναι οι “Νταβατζήδες” και τα “Συστήματά” τους, ώστε τίποτα να μην αλλάζει γι΄ αυτούς, όποιο Κόμμα και αν έλθει στην εξουσία. Ε …Όχι. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές ίδιοι. Και αυτό φαίνεται στα πρακτικά».

Επίσης ο Ν. Νικολόπουλος είπε ότι κράτησε τον λόγο του και ότι από την πλευρά του κάνει το βήμα που υποσχέθηκε ώστε να φανεί ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές παράγουν έργο και η έρευνα φέρνει αποτελέσματα.

Καταλήγοντας δήλωσε ότι προσβλέπει στην ευθυκρισία της κυρίας Ξένης Δημητρίου και πως εκτιμά ότι «θα πράξει τα δέοντα και θα ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», μιας και όπως υπογράμμισε ο βουλευτής, «είναι δημόσια επιτακτική ανάγκη όσοι οδήγησαν την υγεία στην… ‘εντατική’ και θησαύρισαν, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, να εισπράξουν τα επίχειρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα