Ξέφυγαν Τσακαλώτος και Βενιζέλος

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε αποτυχημένος πολιτικό τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να λάβει την απάντηση "είσαι αλαζών και ανεπίγνωστος"

Ξέφυγε η κατάσταση στην Βουλή, όπου στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό Τσακαλώτος και Βενιζέλος αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις. Έτσι ακούστηκαν λόγια όπως “είσαι αποτυχημένος πολιτικός” και “είσαι αλλαζόνας”.

Το φιτίλι πυροδότησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στην ομιλία του περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αμφισβήτησε την καθαρή έξοδο τον Αύγουστο του 2018 και μίλησε για το τέταρτο μνημόνιο που θα ακολουθήσει στη χώρα με μέτρα που είναι ήδη ψηφισμένα.

«Προσχωρείτε στην πολιτική μας χωρίς να μπορείτε να την εφαρμόσετε γι’ αυτό και η παρουσία σας είναι επώδυνη και επικίνδυνη για τη χώρα. Η άλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε συνονθύλευμα αυταπάτης και πολιτικής εξαπάτησης. Όχι μόνο δεν έχουμε καθαρή έξοδο και επάνοδο στην κανονικότητα αλλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για το αν θα υπάρξει ένα άλλο μνημόνιο γιατί το άλλο μνημόνιο ήδη υπάρχει είναι το τέταρτο και έχει ψηφιστεί πανηγυρικά. «Είναι επιτυχία η έξοδος από το μνημόνιο τρία με μέτρα χρηματοδότησης και δάνειο και είσοδος στο μνημόνιο τέσσερα με εποπτεία, μέτρα, αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους και χωρίς δάνειο;» διερωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος.

Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε: «Τα έχετε κάνει όλα λάθος και δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας» ενώ αναφέρθηκε και στο περίφημο e-mail Χαρδούβελη. «Αφού το mail Χαρδούβελη ήταν “παιδική χαρά” γιατί δεν την κλείνατε την “παιδική χαρά”; Γιατί δεν κάνετε ένα πραγματικό story επιτυχίας να πάρετε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Παιδική χαρά, παιδική χαρά ακούω αλλά φαίνεται πως δεν μπορείτε να παίξετε ούτε στην παιδική χαρά. Αποτύχατε και αντί να έρχεστε και να λέτε τα ίδια και τα ίδια χρειάζεται να κάτσετε αλλά τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση για να δείτε που πήγατε στραβά γιατί δεν μπορέσατε να τα καταφέρετε και μήπως θα μπορέσετε μετά από 20- 30 χρόνια όταν όλα ο ελληνικός λαός θα σας ξαναπιστέψει».

Ο δεύτερος γύρος

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε εκ νέου το λόγο λέγοντας: «Δεν υπάρχει έξοδος από το τρίτο μνημόνιο προς την κανονικότητα, υπάρχει δέσμευση προς το τέταρτο μνημόνιο το οποίο είναι πλήρες και αυστηρό. Είστε επικίνδυνοι πρέπει να φύγετε και να αναλάβει μια άλλη κυβέρνηση».

Η κόντρα ολοκληρώθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς μεταξύ των δύο αντρών:

  • Τσακαλωτος: «Αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;»
  • Βενιζέλος:«Χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζών και ανεπίγνωστος. Την απάντηση θα την λάβετε από τον ελληνικό λαό και από τον ιστορικό του μέλλοντος και να ξεκαβαλικεψετε».

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του είχε προβλέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε εκλογές προκαλώντας εσωτερική ρήξη με θέματα την δικαιοσύνη και το Σύνταγμα: «Είστε καταδικασμένοι να κλείνετε το αντισυστημικό σας μάτι γιατί μόνο έτσι μπορείτε να απευθυνθείτε στο κοινωνικό ακροατήριο που έχετε επιλέξει, οδηγείστε σε μια πολιτική χωρίς αξίες και χωρίς στρατηγική. Θα ανοίξετε μέτωπο κατά της δικαιοσύνης κατά του Συντάγματος για να δημιουργηθούν νέα μέτωπα και να πάτε σε εκλογές με ρήξεις. Οι εκλογές θα γίνουν σε κλίμα θεσμικής ρήξης για να έχετε αφήγημα, το αφήγημα δεν θα είναι το success story που δεν αφορά το κοινωνικό σας ακροατήριο. Πρέπει να υπάρξει το νωρίτερο δυνατό μια άλλη πλειοψηφία που θα ψηφίσει ένα προϋπολογισμό που θα εκφράζει μια νέα εθνική αντίληψη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα