Ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Ριέκα

Ραντεβού στ’ αστέρια! Ένας χρόνος χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δείχνοντας πως έπαθε και έμαθε.

Σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι φέτος ήταν σοβαρός και ώριμος και το απέδειξε σε όλη τη φάση των προκριματικών βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα το βράδυ της Τρίτης (22/8), όταν κέρδισε με 1-0 τη Ριέκα στην Κροατία.

Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Μπέσνικ Χάσι, του βγήκαν οι περισσότερες επιλογές του. Δεν δίστασε να αφήσει τον Φορτούνη εκτός για να έχει καλύτερη ισορροπία η ομάδα του αμυντικά και οι Καρσελά και Μαρίν τον δικαίωσαν. Έτρεξαν, μάρκαραν όταν χρειάστηκε και είχαν αμφότεροι συμμετοχή στο γκολ με τον πρώτο να κλέβει και τον δεύτερο να το πετυχαίνει.

Οι δυο τους ήταν οι ίσως οι καλύτεροι του ματς, αλλά βοήθησε επίσης αρκετά και ο Οφόε. Θετικοί οι Ρέτσος και Καπίνο που είχαν μία καθοριστική επέμβαση ο καθένας τους, αρνητικός ο Κούτρης. Έχασε κάποιες φάσεις και ο Βούκοβιτς χωρίς τελικά να κοστίσει.

Αναμενόμενο ήταν να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι η Ριέκα. Εκείνη ήταν γηπεδούχος, εκείνη έψαχνε το γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση και έτσι προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να γίνει απειλητική. Τα κατάφερε για περίπου ένα τέταρτο έχοντας σε αυτό το χρονικό διάστημα δύο καλές στιγμές.

Ο Ολυμπιακός μετά το 15′ άρχισε να αφυπνίζεται και να ισορροπεί το ματς. Οι Ζιλέ, Οφόε και Ρομαό ανέβασαν στροφές και μαζί τους όλη η ομάδα, η οποία στο 20′ είχε και την πρώτη της καλή στιγμή με τον Μπεν. Πέντε λεπτά μετά ο Οφόε έκανε ωραία ενέργεια και ο Μαρίν το 0-1.

Η Ριέκα, η οποία είχε μία καλή στιγμή και σε αυτό το χρονικό διάστημα, σίγησε μετά το γκολ που δέχτηκε όπως και ο κόσμος που υπήρχε στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν για αρκετά λεπτά οι παίκτες της να δείχνουν αλλού και λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί σκοράροντας και δεύτερο γκολ. Είχε δοκάρι με τον Βούκοβιτς και μία καλή στιγμή με τον Μαρίν.

Προς το φινάλε του ημιχρόνου οι Κροάτες πήραν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφεραν κάτι το ιδιαίτερο. Από τα πλάγια δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, κάθετες δεν περνούσαν και ο Γκαβράνοβιτς δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα ήθελε. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ότι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν έχαναν τα μαρκαρίσματα.

Αυτό δεν συνέβη στο δεύτερο μέρος, στο οποίο η Ριέκα μπήκε φορτσάτη. Με τον Γκοργκόν να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα από την πλευρά του Κούτρη. Πήγαιναν συνεχώς από εκεί και λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση.

Κάπου εκεί ήρθαν οι αλλαγές των δύο προπονητών. Ο Χάσι διέγνωσε το πρόβλημα και έβαλε στη θέση του Κούτρη τον Φιγκέιρας, ενώ ο Κεκ έκανε την γκάφα βγάζοντας τον πιο δραστήριο παίκτη του εκείνη τη στιγμή, Γκοργκόν. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει να απειλεί η Ριέκα.

Ο Ολυμπιακός κράτησε με αρκετά μεγάλη άνεση για σχεδόν ένα 20λεπτο απαραβίαστη την εστία του, αφού η μοναδική απειλή ήταν αυτή στο 79′ του Ματέι. Από τη στιγμή που δεν δέχτηκε το γκολ ούτε τότε, φάνηκε ότι όλα τελείωσαν για τους γηπεδούχους όσο και αν το πάλευαν στα τελευταία λεπτά. Έτσι και έγινε…. Έως το σφύριγμα της λήξης η Ριέκα δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο γιόρτασε την πρόκριση με διπλό.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα (51′ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (77′ Ματέι), Μάλες, Γκόργκον (61′ Κβρζιτς), Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61′ Φιγκέιρας), Ρομαό (80′ Φορτούνης), Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (66′ Σεμπά), Καρσελά, Μπεν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα