Ξανά στο βάθρο του Ράλλυ Αιγαίου οι «ιστιοπλόοι» της Saxo Bank 

Ακόμη μία διάκριση μέτρησε και φέτος στο Ράλλυ Αιγαίου η Optimum Yacht Racing Team, μία από τις κορυφαίες ιστιοπλοϊκές ομάδες στην Ελλάδα, την οποία στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της 52ης διοργάνωσης.

Η ομάδα Optimum κατάφερε να ξεχωρίσει και φέτος μεταξύ των 32 ομάδων που συμμετείχαν σε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα και ιδιαίτερα εν μέσω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο ευρύτερο περιβάλλον, μετρώντας πλέον συνολικά 17 διακρίσεις στις πρώτες τρεις θέσεις του βάθρου, στη διάρκεια των 21 συμμετοχών της στο Ράλλυ Αιγαίου από το 1994 – εκ των οποίων 7 πρωτιές.

Στη διάρκεια των δύο Σαββατοκύριακων που έλαβε χώρα το 52ο Ράλλυ Αιγαίου (18-19 & 25-26 Ιουλίου) τα μέλη της Optimum βρέθηκαν αντιμέτωπα με προκλήσεις και ικανούς αντιπάλους και διένυσαν συνολικά 222 ναυτικά μίλια στα νερά του Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης τον όρμο Φαλήρου, εξόρμηση στο κεντρικό Αιγαίο χωρίς σταθμούς και τερματισμό στη Βουλιαγμένη και το Σούνιο, με πλασαρίσματα 5, 1, 6, 2 στις 4 ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν. Η ομάδα αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά με ακμαίο ηθικό, αδιάκοπο σθένος, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, στρατηγική και κυρίως πνεύμα συνεργασίας και ευγενή άμιλλα, τιμώντας επάξια την παράδοση και τις αρχές της.

Ο Δημήτρης Μίχος, γενικός διευθυντής της Saxo Bank Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα μέλη της ομάδας Optimum Yacht Racing Team για την κατάκτηση της 2ης θέσης στη σημαντικότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα που πέτυχε η ομάδα ήταν εξαιρετικό, δικαιώνοντας τις προσπάθειες όλων και εμπλουτίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διακρίσεις που απέσπασαν μέχρι στιγμής στη φετινή αγωνιστική σεζόν. Είναι τιμή για τη Saxo Bank, μια διεθνώς αναγνωρισμένη επενδυτική τράπεζα και ηγέτη στον κλάδο της και με επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, να στηρίζει την ομάδα Optimum, μια ομάδα με ήθος, ενθουσιασμό και αφοσίωση, και τους ευχαριστούμε για τις όμορφες αγωνιστικές στιγμές που μας χαρίζουν».

Οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος, ιδρυτικά μέλη της Optimum Yacht Racing Team και κυβερνήτες του σκάφους, δήλωσαν τα εξής: «Παρά τις δυσκολίες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, η ομάδα μας παραμένει γεμάτη πάθος και αγάπη για την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα και πάντοτε αγωνίζεται με όλες τις της πνευματικές και σωματικές δυνάμεις προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Saxo Bank και σε όλα τα στελέχη του γραφείου της Αθήνας για την πολύτιμη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, καθώς αυτό αποτελεί μία ακόμα πηγή έμπνευσης για εμάς.»

Σημειώνεται ότι η κατάκτηση της 2ης θέσης στο φετινό Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί την τέταρτη διάκριση της ομάδας φέτος, από τη συμμετοχή σε πέντε αγώνες συνολικά, από τις αρχές Μαΐου μέχρι σήμερα – μία τρίτη θέση στο «Κύπελλο Λάκη Κυριακίδη» του Ν.Ο. Ελλάδος, μία πρωτιά στον «Αγώνα Πατρόκλου» του N.A.O. Bούλας, και μια τρίτη θέση στην «23η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα» του Ν.Ο. Ελλάδος. Επόμενος και τελευταίος αγώνας στον οποίο η Optimum θα αγωνιστεί με πανιά στα χρώματα της Saxo Bank για φέτος αποτελεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9-13 Σεπτεμβρίου.

Η Saxo Bank αποτελεί σημαντικό υποστηρικτή του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν το ευ αγωνίζεσθαι, την επιμονή και το πάθος για επιτυχία. Από το 2008, είναι χορηγός της δανέζικης ποδηλατικής ομάδας Tinkoff Cycling, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που στηρίζει την ομάδα της Lotus στο πρωτάθλημα της Formula 1. Παράλληλα, η Saxo Bank στηρίζει πρωτοβουλίες σε διάφορες χώρες, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι τέχνες.

Saxo Bank_Oμάδα Optimum 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saxo Bank_Oμάδα Optimum 3

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα