Ξαναψηφίζουν για δήμαρχο επειδή ήταν… κοντά τα ψηφοδέλτια

Περίπου δυόμισι μήνες έχουν περάσει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου αλλά στην Τροιζηνία και στα Μέθανα οι κάλπες θα ξαναστηθούν, παρά το γεγονός ότι ο νικητής Κωνσταντίνος Καραγιάννης ορκίστηκε προ ημερών ως νέος δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Ο λόγος του… αλαλούμ είναι η ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα», Σάββας Αθανασίου, και βάσει της οποίας τα ψηφοδέλτια ενός εκ των 3 συνδυασμών (του τρίτου στη σειρά) ήταν κατά 6 εκατοστά πιο κοντά σε ύψος από το κανονικό μέγεθος που προέβλεπε η σχετική Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών!

Την ένσταση, λοιπόν, του κ. Αθανασίου έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να ακυρώσει την 3304/14 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά σύμφωνα με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο Κ. Καραγιάννης και πλέον διέταξε την επανάληψη της ψηφοφορίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί εκ νέου εντός του τρέχοντος μηνός ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα