Ξεκίνησε και ο δικαστικός πόλεμος Στουρνάρα – Βαξεβάνη

CASUS BELLI ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «DOCUMENTO»

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που κυκλοφόρησε χθες Κυριακή με πρωτοσέλιδο τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ΚΑΙ δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Συγκεκριμένα η κα Νικολοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου, ζητώντας τη δίωξη και τη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω του Τύπου.

Το επίδικο δημοσίευμα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητα του , και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιριών».

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπήρχε επίσης ο ισχυρισμός ότι το υπουργείο Υγείας «διέθεσε ακόμη €400.000 στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Το μεσημέρι 12:00 της Δευτέρας οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και αμέσως μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα, Δημήτρη Γκύζη, αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να  διατάσσει τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνα ώστε να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει στη μήνυσή της η σύζυγος του Γ. Στουρνάρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα