Ξεκίνησε το διήμερο συνέδριο του “Κύκλου Ιδεών ” του Ευ. Βενιζέλου

Σε εξελίξη βρίσκεται το διήμερο συνέδριο του “Κύκλου Ιδεών” του think tank που ανήκει στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο “Κύκλος Ιδεών”, ως δεξαμενή σκέψης στο διήμερο συνέδριο του πραγματεύεται το θέμα «Η Ελλάδα Μετά», με την συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο με σαφείς αναφορές στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου.

Πριν το συνέδριο προηγήθηκαν ανοιχτές συζητήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας με στόχο ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση να συνθέσει προτάσεις που θα οδηγήσουν στην επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα ως ισότιμου μέλους της ΕΕ, μετά τη δύσκολη εμπειρία της κρίσης και των μνημονίων.

Την πρώτη ημέρα έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις.

*14:30 – 16:30 Κύκλος 1: “Το Μεταρρυθμιστικό Πρόταγμα – Πολιτικές και Κοινωνικές  Προϋποθέσεις”. Στο στρογγυλό τραπέζι με συντονίστρια την Δήμητρα Κρουστάλλη συζητούν οι Θανάσης Γεωργακόπουλος (Δημοσιογράφος), Θανάσης Διαμαντόπουλος (Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Λευτέρης Κουσούλης (Πολιτικός Επιστήμονας), Ανδρέας Πανταζόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο ΑΠΘ), Πέτρος Παπασαραντόπουλος (Εκδότης- Συγγραφέας),  Στράτος Φαναράς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis), Χρήστος Χωμενίδης (Συγγραφέας)

* 16:45- 18:45 Κύκλος 2: “Τα εκ των ων ουκ άνευ – Δημοσιονομικές και Χρηματοπιστωτικές Προϋποθέσεις”. Στο στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον αναλυτή Γιάννη Κουτσομύτη, συζητούν οι Θόδωρος Διασάκος (Λέκτορας Χρηματοοικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Stirling), Μιράντα Ξαφά, (Senior scholar, Centre for International Governance Innovation), Γιώργος Παγουλάτος (Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιώργος Προκοπάκης (Σύμβουλος επιχειρήσεων) και Γιώργος Στρατόπουλος (Αναλυτής).

* 19:00- 21:30 Κύκλος 3: “Ένα άλλο κράτος είναι εφικτό – Οι θεσμικές προϋποθέσεις”. Στο στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη, συζητούν οι Νίκος Αλιβιζάτος (Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ), Ξενοφών Κοντιάδης (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου & Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου), Κώστας Μποτόπουλος (Δρ. Συνταγματικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης), Γιάννης Πανούσης (Καθηγητής Εγκληματολογίας στο ΕΚΠΑ), Λίνα Παπαδόπουλου (Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ),  Νίκος Τέλλης (Καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ), Σταύρος Τσακυράκης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα