Ξεκινάει σήμερα η δίκη της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

Ύστερα από αρκετές αναβολές, ξεκίνησε σήμερα η δίκης της 17χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι, η οποία θεωρείται σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα κατά της ισραηλινής κατοχής.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών ενώ από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η αίθουσα ήταν γεμάτη με αποτέλεσμα οι δικαστές να ζητήσουν την αποχώρηση των δημοσιογράφων και των διπλωματών που ήταν παρόντες, επιτρέποντας την παραμονή μόνο των μελών της οικογένειας Ταμίμι.

Να σημειωθεί, ότι η ανήλικη Αχέντ, δικάζεται με αφορμή το χαστούκι που έδωσε σε ισραηλινό στρατιώτη στις  15 Φεβρουαρίου, ο οποίος είχε καταπατήσει την ιδιωτική της περιουσία εφόσον είχε εισβάλει στον κήπο του σπιτιού της με έναν άλλον στρατιώτη για να σταματήσουν τις πέτρες που πετούσαν Παλαιστίνιοι κατά των στρατιωτών.

Η Αχέντ Ταμίμι, αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες για συνολικά 6  περιστατικά από τον περασμένο χρόνο. Η 17χρονη έχει συλληφθεί από τις 19 Δεκεμβρίου και μετά από αρκετές αναβολές της δίκης της, το στρατιωτικό δικαστήριο αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα.

Το βίντεο που δείχνει την Αχέντ Ταμίμι να χαστουκίζει τον στρατιώτη:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα