Ξεκινούν εντός του 2014 οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ

Πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης, χαρακτήρισε «καταλύτη για την ανάπτυξη» το νέο ΕΣΠΑ, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα επικεντρώσει σε δράσεις που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. «Θα γίνει μια ειδική ομάδα στα συναρμόδια υπουργεία για να “τρέξουν” αυτές οι δράσεις και η προσπάθεια είναι το νέο ΕΣΠΑ να είναι καταλύτης για την ανάπτυξη που χρειαζόμαστε και, μέσα στο 2015, θα την πετύχουμε» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για συμφωνία με την Κομισιόν ώστε να τρέξουν νωρίτερα, εντός του 2014, οι δράσεις που αφορούν την απασχόληση των νέων, τη δημιουργία επιχειρήσεων από νέους ανέργους και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί χρυσή ευκαιρία προκειμένου να γίνουν έργα με αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία, χωρίς να διατεθούν σημαντικά ποσά από τον κρατικό κορβανά. Εργα που θα ενισχύσουν και το τραυματισμένο από τις μνημονιακές πολιτικές προφίλ της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα