Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι αιτήσεις

Ολοένα και αυξάνεται το… ρεύμα των καταναλωτών προς τη χρησιμοποίηση των πλεονεκτημάτων του Κοινωνικού Τιμολογίου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, και εμπεριέχονται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το οποίο ημέρα με την ημέρα μεγαλώνει ο αριθμός των καταναλωτών που με αίτησή τους ζητούν να υπαχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι αιτήσεις των καταναλωτών ανήλθαν ήδη σε 552.223 από το 2011 που εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό για πρώτη φορά.

Μάλιστα από τις 552.223 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί οι 401.064, ενώ οι 181.468 αφορούν το έτος 2013 και από αυτές έχουν εγκριθεί 123.937, ποσοστό περίπου 68%.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τις αυξήσεις του ρεύματος στις οποίες ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν. Σε σχέση με τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές, η έκπτωση στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο φθάνει το 42% μετά τις «βελτιώσεις», τη διεύρυνση των ορίων και των προϋποθέσεων χορήγησης, σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο που υπογράφεται από τον κ. Ζερβό.

Στην ίδια ερώτηση, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απάντησε εγγράφως ενημερώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των κανονιστικών πράξεων που προβλέπονται από τον Ν. 4001/2011 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής πενίας και την προστασία των ευάλωτων πελατών.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ είναι όσοι καταναλωτές  έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, και οι μακροχρόνια άνεργοι (όριο κατανάλωσης 1.400 κιλοβατώρες το τετράμηνο), οι τρίτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία άνω του 67 % με εισόδημα επίσης κάτω από το αφορολόγητο όριο (όριο 1.600 kwh).

ΣΩ. ΛΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα