Ξεσπάθωσε κατά των ελληνικών συνδικάτων ο Τσίπρας

Τα βέλη του στα… άφαντα, όπως είπε,  ελληνικά εργατικά συνδικάτα έριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική υπογραμμίζοντας πως δίνουμε μια μάχη στο εξωτερικό για λογαριασμό των εργαζομένων , χωρίς να έχουμε στην στήριξη των επίσημων συνδικάτων, τα οποία δυστυχώς βρίσκονται στις οπισθοφυλακές σε αντίθεση με τα συνδικάτα άλλων κρατών.

“Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, αγωνιζόμαστε για να την αλλάξουμε”

Πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
«Έθεσα το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Τέλος, κάνοντας και μια σύνδεση με την σημερινή ημέρα, που είναι η εθνική μας επέτειος, ο πρωθυπουργός είπε πως “όπως το 1821, έτσι και σήμερα είναι κυρίαρχος ο αγώνας για την εθνική μας κυριαρχία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα