Ξεσπά «πόλεμος» για επιδόματα και διορισμούς

Η ψήφιση του προϋπολογισμού 2018 πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για μία ακόμη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, η οποία συνοδεύτηκε και από το «ναι» της ανεξάρτητης βουλευτού (πρώην της Ένωσης Κεντρώων) Θεοδώρας Μεγαλοοικόνομου.

Παρά τις γκρίνιες, πότε από τους ΑΝΕΛ και πότε την ομάδα των «53+», η κυβέρνηση πέρασε έναν ακόμη κάβο και πλέον προετοιμάζεται για το 2018. Την ίδια ώρα, από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως τα επιδόματα – βοηθήματα που δίνει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με σκέψεις για πρόωρες εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν «καθώς βγαίνουμε από τα μνημόνια, θα διευρύνεται η κοινωνική ατζέντα μας», ενώ παραπέμπουν και στη δήλωση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι κάλπες θα στηθούν το 2019.

Τέλος, όσον αφορά τη θετική ψήφο της ανεξάρτητης βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, από το Μέγαρο Μαξίμου σχολίαζαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις προθέσεις της. Η συγκεκριμένη κίνηση, όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς έρχεται σε ένα κομβικό χρονικό σημείο και επί της ουσίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Νέα Δημοκρατία: Λέμε όχι στο κομματικό κράτος

Στον αντίποδα, στελέχη της Πειραιώς εκτιμούν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, γι’ αυτό και προσπαθεί πότε με επιδόματα και πότε με συμβάσεις να χτίσει μία εκλογική πελατεία. Δεν είναι τυχαίο ότι Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αντί να συμμαζεύει ξεχειλώνει το κράτος. «Αντί να συμμαζέψετε το Κράτος το ξεχειλώνετε, στέλνοντας τον λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό των τοποθετήσεων «ημετέρων» που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση:

  • Αύξηση μετακλητών υπαλλήλων κατά 30%. 575 περισσότεροι.
  • Νέες θέσεις Προϊσταμένων και αύξηση οργανικών θέσεων κατά 3.345
  • Αύξηση των συμβασιούχων κατά 13.000, σχεδόν 22%.
  • Σύσταση 48 νέων κρατικών φορέων με πάνω από 100 αμειβόμενες θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα