Οδηγός επιβίωσης για άφραγκους στο Λονδίνο από έναν Έλληνα

Το Λονδίνο είναι μία από τις ακριβότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Κι όμως, το δαιμόνιο ενός έλληνα τον βοήθησε να επιβιώσει σε αυτό σχεδόν κυριολεκτικώς χωρίς λίρες στην τσέπη. Μετάτρεψε, μάλιστα, την εμπειρία του σε ιστοσελίδα για να βοηθήσει κι άλλους να ζήσουν οικονομικώς το «Londondream» τους.

Πρόκειται για τον Μανώλη Ζωγραφάκη, ο οποίος δημιούργησε το www.brokeinlondon.com όπου μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για την αναζήτηση δουλειάς και στέγης, ενώ ενημερώνει για φτηνούς τρόπους διασκέδασης και μεταφοράς, έχει στοιχεία για δωρεάν εκδηλώσεις και παρέχει και απόλυτα χρηστικές συμβουλές επιβίωσης στη μητρόπολη για τους νεοφερμένους σε αυτή.

Η ιδέα προέκυψε όταν Μανώλης Ζωγραφάκης είχε τελειώσει το μεταπτυχιακό του, ήταν απένταρος και μετακόμιζε από το ένα σπίτι στο άλλο, με φίλους να τον φιλοξενούν. Όταν μία φίλη του τον ενημέρωσε πως το ζώδιό του έλεγε πως πρέπει να μετατρέψει αυτή την περίοδο δυσκολιών σε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό, εμπνεύστηκε την ιδέα τού www.brokeinlondon.com. Ο ίδιος αξιοποίησε την εμπειρία του από την ατελείωτη αναζήτηση δουλειάς και στέγης και κατέγραψε όλες τις ιστοσελίδες από τις οποίες είχε «περάσει» σε αυτή τη διαδρομή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα