«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» το σύνθημα του Κυριάκου στην ΔΕΘ

Η Νέα Δημοκρατία  καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ανέφερε ξεκινώντας την ενημέρωσή του στους πολιτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι παραδοσιακός σύμμαχος της χώρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι αύριο Παρασκευή, στις 9:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο και θύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν την άνοιξη του 2016. Σημείωσε επίσης ότι παραδοσιακά οι σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας είναι στενές και ισχυρές, ενώ σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την επίσκεψη Μακρόν ανέφερε ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη πως είναι καλοδεχούμενες οποιεσδήποτε ενέργειες που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

«Δεν θέλω να θυμίσω, όσο είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη, τι έλεγε η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές στην Γαλλία και αν στήριξε ή δεν στήριξε την εκλογή Μακρόν», είπε ο κ. Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι σε εξέλιξη «μία ακόμη προπαγανδιστική επιχείρηση του Μαξίμου». Μάλιστα ειδικά για τον πρωθυπουργό είπε ότι «παριστάνει ότι νοιάζεται για την ιδιωτική οικονομία. Τη μία φορά το μπερέ του επαναστάτη, την άλλη το ζιβάγκο του σοσιαλιστή και τώρα το κοστούμι του διαχειριστή επενδύσεων».

Σημείωσε επίσης ότι «όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν εφεύρουν και όσα ψέματα κι αν πουν στο τέλος κρίνονται από αυτά που κάνουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερφορολογεί τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και γονατίζει την οικονομία και τους εργαζόμενους», και κατέληξε λέγοντας ότι η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει πράξη τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», το σύνθημα Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Όσον αφορά την παρουσία του προέδρου της ΝΔ  στην ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε πως το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη είναι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», και τόνισε ότι κατά το τριήμερο της επίσκεψής του στην ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Ανέφερε επίσης ότι για την διαμόρφωση του σχεδίου του, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με κοινωνικούς επαγγελματικούς φορείς, με ανθρώπους της αγοράς και πολίτες, και πρόσθεσε ότι για να γίνει πράξη το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση απαιτείται μία αποφασισμένη και ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

«Αιχμή του δόρατος είναι η ιδιωτική οικονομία ως ατμομηχανή και πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας. Στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι η μείωση της φορολογίας, σε ένα επενδυτικό περιβάλλον απαλλαγμένο από γραφειοκρατία και αγκυλώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ανέφερε επίσης ότι στο ευρύτερο πλαίσιο της ΔΕΘ η ΝΔ θα πραγματοποιήσει 16 εκδηλώσεις, ενώ στην περιοχή της Μακεδονίας θα γίνουν 110 επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος.

Απόφαση υψηλού συμβολισμού η ανακοίνωση για Τραγάκη

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα με τον γιο του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του προέδρου και των οργάνων του κόμματος. Η απόφαση του προέδρου του κόμματος για τον Παναγιώτη Τραγάκη ανακοινώθηκε, είναι μία απόφαση υψηλού συμβολισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα