Οι Έλληνες “γονατίζουν” και ο Βούτσης δίνει μηνιαίο επίδομα 150 ευρώ σε υπαλλήλους της Βουλής

Προνόμια συνεχίζουν να απολαμβάνουν , εν μέσω κρίσης, ορισμένοι υπάλληλοι και ειδικά αυτοί της Βουλής, τη στιγμή που χιλιάδες  συμπολίτες μας βιώνουν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, την εξειδίκευση των κατηγοριών υπαλλήλων της βουλής που θα καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα προβλέπει απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση. Το μηνιαίο επίδομα σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων θα ανέρχεται έως και 150 ευρώ Σύμφωνα με την απόφαση Βούτση δικαιούχοι του μηνιαίου επιδόματος είναι οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, υπάλληλοι της Βουλής, ανά κατηγορία, ως εξής:

Κατηγορία Α΄: εκατόν πενήντα (150) ευρώ, – οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων και πλυστικών και οι απασχολούμενοι στη συλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων, που ασχολούνται αποκλειστικά με τις εργασίες αυτές, – οι συντηρητές έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, που ασχολούνται αποκλειστικά με την εν λόγω συντήρηση.

Κατηγορία Β’: εβδομήντα (70) ευρώ, το προσωπικό καθαριότητας, που απασχολείται στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο της Βουλής και στο Τμήμα Εργασιακού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης.

Κατηγορία Γ’: τριάντα πέντε (35) ευρώ, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Διεύθυνση Εκδόσεων και Εκτυπώσεων και ασχολούνται αποκλειστικά με τη βιβλιοδεσία, την εκτύπωση και τυπογραφικές εργασίες.

Το επίδομα που καθορίζει η απόφαση Βούτση, καταβάλλεται υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία, κατά πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στους χώρους και με τα καθήκοντα που δικαιολογούν την καταβολή του.

Σε περίπτωση απουσίας του υπαλλήλου, το επίδομα περικόπτεται αναλόγως, με εξαίρεση σε περίπτωση χορήγησης ορισμένων αδειών. Για τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται κάθε μήνα βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου, η οποία συνοδεύει τη μισθοδοτική κατάσταση. Σε περίπτωση μη άσκησης, για οποιονδήποτε λόγο, των προβλεπόμενων καθηκόντων από τον καταρχήν δικαιούχο του επιδόματος, διακόπτεται η καταβολή του. Το επίδομα θα ξεκινήσει να χορηγείται αναδρομικά από 1/3/2017.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα