Οι… αγανακτισμένοι «γκρέμισαν» το «τριφύλλι» από την κορυφή!

Πώς θα μπορούσε να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην πρώτη θέση και να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Πολύ απλά. Αν οι «αγανακτισμένοι» οπαδοί του έβαζαν πάνω από τον… αυθορμητισμό τους, τη λογική και το καλό της ομάδας τους.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό στιγμάτισε τη φετινή περίοδο για τους «πράσινους» και ενδεχομένως τη στροφή που επιχειρείται προς μία νέα εποχή. Πράγματι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι πρώτος αυτήν τη στιγμή, να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και με τη συμμετοχή του στο Champions League να κλείσει ένα σωρό «τρύπες» του παρελθόντος, αντιμετωπίζοντας το μέλλον μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Όμως, όλα αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τους «αγανακτισμένους» οπαδούς. Αν μπορούσαν διοίκηση, ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ να βγουν και να μιλήσουν για όσα σκέφτονται, να είστε σίγουροι ότι πολλοί… αγανακτισμένοι θα έτρεχαν να κρυφτούν, θα λούφαζαν στις γωνιές τους, θα το βούλωναν για πάντα, ή, στο… άκρον άωτον του θράσους, θα επιχειρούσαν να βγουν και από… πάνω, προβάλλοντας την πάγια δικαιολογία του… αιώνιου οπαδού. Ο οπαδός, σύντροφοι, υπάρχει για να στηρίζει την ομάδα. Όχι να της στερεί πρωταθλήματα, ή την ευκαιρία να τα διεκδικήσει.

Ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ, κατέβαλαν μία τιτάνια προσπάθεια να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Έτυχαν, όμως, τη συγκεκριμένη περίοδο, στις χειρότερες συγκυρίες. Οι Πειραιώτες έκαναν το παιχνίδι τους στη Λεωφόρο, διαφύλαξαν την ομάδα τους, προκάλεσαν –αν μπορεί να το πει κάποιος αυτό– με την… παρουσία τους και οι «αγανακτισμένοι οπαδάρες» του Παναθηναϊκού, «τσίμπησαν το τυράκι» και έπεσαν στη φάκα. Αποτέλεσμα; Από την… ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, εννιά βαθμούς πίσω και μία μεγάλη οικονομική απώλεια με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή, μαζί με την τιμωρία της έδρας και την αφαίρεση βαθμών.

Μπορεί ορισμένοι στην εξέδρα να αισθάνονται… αγανάκτηση όταν αντικρίζουν τον προπονητή του Ολυμπιακού να… περπατάει στο γήπεδο, ή όταν βλέπουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να το παίζει… καμπόσος μέσα στο σπίτι τους, όμως ας απαντήσουν στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ, οι οποίοι, λόγω της… αγανάκτησης ορισμένων οπαδών, πήγε στράφι η προσπάθεια μίας ολόκληρης χρονιάς.

Η ειρωνεία θα είναι να χαθεί και η 2η θέση, ενώ η ομάδα, μετά και την ήττα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, θα μπορούσε να είναι μόνο η πρώτη. Μετά τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο, η απογοήτευση κυρίευσε –και φυσιολογικά– τους πάντες στο Κορωπί. Δεν είναι και τόσο απλό να βλέπεις τους κόπους σου να καταρρέουν, επειδή πενήντα, εκατό, διακόσοι… αγανακτισμένοι θέλησαν να μπουκάρουν στο γήπεδο και να πετύχουν τι; Τι κατάφεραν όλοι αυτοί οι… μαγκάρες; Να τιμωρηθεί η ομάδα τους, να τεθεί νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, να χάσει τα έσοδα από το Champions League και να συνεχίσει την… κλαψούρα περί αδικίας!

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του. Η ομάδα πήγαινε τρένο, ο Ολυμπιακός κατέγραφε τη μία γκέλα μετά την άλλη, μέχρι και θέμα προπονητή είχαν αρχίσει να συζητούν στον Πειραιά, και ξαφνικά, με ένα… μαγικό ραβδί από τη… Θύρα 13, τα πάντα άλλαξαν και ο τίτλος επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους». Από τότε, ο Παναθηναϊκός νίκησε μόνο τον… πιο απογοητευμένο ΠΑΟΚ, τον διαλυμένο και με τα… δύο πόδια στη Β΄ Εθνική Εργοτέλη, και… τέλος! Ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ήττα στη Βέροια από τη «βασίλισσα του Βορρά» και ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης. Αποτέλεσμα; Να κινδυνεύει και αυτή η 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά γιατί; Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνόδευσε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και γιατί ο Περέιρα περπάτησε… μπροστά από τη Θύρα 13. Δυστυχώς, η μεγάλη δύναμη του «τριφυλλιού», οι οπαδοί του, μετατρέπονται σε… Ολυμπιακούς της μαύρης δεκαετίας, όταν και εκεί στον Πειραιά, επικρατούσε η ανοησία και ο ψευτοτσαμπουκάς, της λογικής και του μυαλού. Κύριε Αλαφούζο, αν δεν σταματήσει αυτή η πορεία εξέλιξης των οπαδών του Παναθηναϊκού, τα πρωταθλήματα θα χάνονται στον αθλητικό δικαστή, μεταγραφές δεν θα γίνονται για να πληρώνονται πρόστιμα, και εσείς, ως πρόεδρος και διοικητικός ηγέτης, θα καλείστε να σοφίζεστε διάφορα απίθανα επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

«Μαύρα σύννεφα» για Νίνη και Μέντες!

Κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν ο αποκλεισμός του Σωτήρη Νίνη και του Μέντες ντα Σίλβα από την αποστολή του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης…
Ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να κρούσει το… καμπανάκι του κινδύνου στους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν αποδίδουν σύμφωνα με το ταλέντο και τις δυνατότητές τους. Σύμφωνα με πηγή μέσα από τον Παναθηναϊκό, το μέλλον των δύο παικτών στην ομάδα δεν αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια, αν δεν αλλάξει δραματικά η αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Οι δύο περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ο Νίνης εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας τον Ιανουάριο με μεγάλες προσδοκίες και την ελπίδα ότι θα ανακτήσει την όρεξή του για ποδόσφαιρο μετά την περιπέτειά του στην Ιταλία. Ωστόσο, η καθοδική πορεία που έχει πάρει η καριέρα του διεθνούς μέσου συνεχίζεται, καθώς δυσκολεύεται να βρει έναν ρυθμό και να προσαρμοστεί στα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Παρ’ όλα αυτά, ο Έλληνας προπονητής δεν επιθυμεί να τον «κάψει» και είναι διατεθειμένος να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες, με μία βασική προϋπόθεση. Να του αποδείξει ότι το ίδιο επιθυμεί και εκείνος. Το συμβόλαιο του Νίνη λήγει το καλοκαίρι και έχει οψιόν ανανέωσης για τρία χρόνια ακόμη. Αυτό σημαίνει πως αν δεν βελτιώσει το αγωνιστικό του πρόσωπο, το καλοκαίρι θα βρίσκεται εκ νέου σε αναζήτηση ομάδας.

Όσο για τον Μέντες, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Ολλανδός πραγματοποίησε μία εξαιρετική πρώτη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τη δεύτερη σεζόν, όμως, μοιάζει να είναι ένας… διαφορετικός παίκτης. Από το ξεκίνημα δεν αποδίδει, ενώ τα λάθη του έχουν κοστίσει ακριβά στην ομάδα. Οι «πράσινοι» έχουν καταλήξει στην απόφαση να του προτείνουν τη λύση της συνεργασίας τους το καλοκαίρι, ενώ είναι σαφές πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα