Οι Γάλλοι έβγαλαν ήδη την Βρετανία από την ΕΕ

Η ΕΕ έχει μόνο 27 κράτη μέλη. Αυτό θα διδάσκονται  οι Γάλλοι μαθητές με τη νέα σχολική χρονιά αφού η Βρετανία έχει ήδη αφαιρεθεί από την ΕΕ, σύμφωνα με γαλλικό σχολικό βιβλίο.

Σύμφωνα με τον Independent, η Βρετανία έχει ήδη αφαιρεθεί από τους χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο γαλλικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο Petit Guide Aedis, ένα εγχειρίδιο  που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων.

Η πρώτη έκδοση του Petit Guide Aedis έγινε τον Ιανουάριο 2007, όμως «επικαιροποιήθηκε» τον Μάιο 2017, με προφανή σκοπό να περιλάβει την αποχώρηση της Βρετανίας, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τον ιστότοπο του εκδότη.

Ο νέος λοιπόν Petit Guide Aedis δείχνει την ΕΕ με 27 χώρες μέλη, καθεμιά από τις οποίες είναι χρωματισμένη με τα χρώματα της σημαίας της και όλες περιβάλλουν μια μεγαλύτερη σημαία της ΕΕ. Η Βρετανία εμφανίζεται λευκή, χωρίς σημαία, ενώ στο κείμενο αναφέρεται: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνασπίζει 27 χώρες της Ευρώπης σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους, για να αποφεύγονται οι πόλεμοι και να προωθούνται αποτελεσματικότερα η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευημερία και η ειρήνη».

Ο Independent σημειώνει πως αυτό το νέο εγχειρίδιο για την ΕΕ, που προορίζεται για τους μικρούς Γάλλους, φανερώνει πως ο σχεδιασμός στο Παρίσι για το Brexit έχει προχωρήσει και οι Γάλλοι δεν φαίνεται να νοιάζονται και πολύ για την αποχώρηση των Βρετανών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα