«Οι γονείς μου έκλεισαν την κάνουλα»

Τον «γείωσε» τον Νεϊμάρ ο κορυφαίος –κατά πολλούς- ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο Πελέ. Ο 74χρονος πλέον, πρώην αστέρας των γηπέδων και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Βραζιλία, μίλησε με καλά λόγια τον 23χρονο συμπατριώτη του, αλλά δεν τον ανέβασε δα και στην κορυφή!

Σε δηλώσεις του σχετικά με το νέο μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνου ποδοσφαίρου, ο Πελέ είπε: «Είναι καλός παίκτης, αδιαμφισβήτητα θα γίνει μεγάλο αστέρι, αλλά να γίνει ο επόμενος βασιλιάς και να με αντικαταστήσει; Δεν νομίζω! Οι γονείς μου έκλεισαν την κάνουλα αμέσως αφού με γέννησαν… Και σήμερα να έπαιζα θα ήμουν ο καλύτερος. Τι πάει να πει έπαιζα σε άλλες εποχές. Ο Μπετόβεν δεν είναι ο σπουδαιότερος συνθέτης ακόμη και σήμερα;»

Ο Πελέ, αφού αποθέωσε τον εαυτό του λίγο ακόμη, πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει το θείο δώρο που μου είχε δοθεί να παίζω τόσο καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος ξεχνά εύκολα. Σπουδαίοι οι Μέσι και Κριστιάνο, αλλά και γω αν έπαιζα σήμερα θα προετοιμαζόμουν και θα προσαρμοζόμουν στις τωρινές συνθήκες»

Ο τεράστιος Βραζιλιάνος αναφέρθηκε και στην αποτυχία της Εθνικής του ομάδας στο πρόσφατο Μουντιάλ: «Μόλις χάσαμε 7-1 από τη Γερμανία δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα, παρά μόνο έκλαιγα. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως καταφέραμε να χάσουμε τα δύο Μουντιάλ που διεξήχθησαν στη χώρα μου, το 1950 και το περσινό. Ελπίζω τουλάχιστον να το πάρουμε στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018».

Μία εξήγηση πάντως για την αποτυχία της Βραζιλίας σε αυτά τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα είναι ότι στο πρώτο ο Πελέ ήταν 10 χρονών και στο άλλο 74!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα