Οι «γονείς» τα βρίσκουν, τα… παιδιά μαλώνουν

Μπορεί σε επίπεδο κορυφής η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. να έχει βρει έναν μίνιμουμ τρόπο «συμβίωσης» στην εξουσία ωστόσο σε επίπεδο νεολαιών τους δύο σχηματισμούς χωρίζει η άβυσσος.

Είναι δε τέτοιες οι ιδεολογικές διαφορές των δύο πολιτικών σχηματισμών που σε ζητήματα όπως για παράδειγμα η προσευχή στα σχολεία και εν γένει η διδασκαλία των Θρησκευτικών, το… κράξιμο πέφτει με το «γάντι».

Χαρακτηριστική του σκηνικού που περιγράφουμε είναι ο δεικτικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η Νεολαίας των ΑΝ.ΕΛ. στις προτάσεις που έχει δημοσιοποιήσει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως γνωστόν, οι νεολαίοι της Κουμουνδούρου προτείνουν την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη µετατροπή του µαθήµατος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, με την παράλληλη πρόβλεψη οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται από την παρακολούθησή του. Οι παραπάνω θέσεις αποτελούν κόκκινες γραμμές για τη νεολαία των ΑΝ.ΕΛ., η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι πολιτικές νεολαίες έχουν λόγο ειδικά στο κρίσιμο τομέα της Παιδείας και μελετούμε με ενδιαφέρον τις, σε πολλά αξιόλογες και κοινά αποδεκτές, προτάσεις της Νεολαίας Σύριζα δεδομένου του εθνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει. Κάποιες από αυτές που αποτελούν μειοψηφούσες απόψεις στην ελληνική κοινωνία βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να τις συζητήσουμε. Το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία και το μάθημα των θρησκευτικών είναι καλά να μην ανακινείται όταν τα ζητήματα στην Εκπαίδευση είναι τόσα πολλά και σοβαρότατα.
»Ενδεχομένως αν κανείς προβεί σε διάλογο με όσους εμπλέκονται στα ζητήματα παιδείας, όπως κάναμε εμείς από ιδρύσεώς μας τον Απρίλιο του 2013 μέχρι να καταλήξουμε σε ένα κείμενο θέσεων και προτάσεων το φθινόπωρο του 2014, το οποίο έχουμε ως βάση συζήτησης, δεν θα έφθανε να εισάγει προτάσεις που δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Εξίσου ευγενικά αιχμηρή ήταν σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία σε ραδιοφωνική συνέντευξή της κάρφωσε τη νεολαία του «φίλιου» κόμματος λέγοντας ότι «στην κατά πλειοψηφία χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας Σύριζα δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή».

«Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς» είπε χαρακτηριστικά η Μανταλένα Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε:

«Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται. Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα