Οι «Δούλες» του Ζενέ από το Εθνικό Θέατρο

Τις «Δούλες», το θεατρικό έργο – σταθμός του Ζαν Ζενέ, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο στο Μικρό REX – Σκηνή «Κατίνα Παξινού», από τις 6 Μαρτίου. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μπρους Μάγιερς, του παγκοσμίου ακτινοβολίας συγγραφέα, ηθοποιού, σκηνοθέτη, διανοητή και στενού συνεργάτη του Πίτερ Μπρουκ για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

«Οι δούλες» είναι το έργο που βασίστηκε στο «έγκλημα του αιώνα στη Γαλλία» στην παράξενη περίπτωση των αδελφών Κριστίν και Λέα Παπέν, που είναι ξεχωριστή όχι μόνο για τη συγκλονιστική βία της, αλλά επειδή και οι δράστες και τα θύματα ήταν γυναίκες.

Το 1933 όταν ο λαός της Γαλλίας είχε διχασμένες απόψεις για την εκδίκηση των δύο κοριτσιών της εργατικής τάξης κατά των αφεντικών τους ο γάλλος συγγραφέας και δραματουργός Ζαν Ζενέ, έκανε λόγο για «παράδειγμα ταξικού πολέμου».
Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίστηκαν στα 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό). Την Τετάρτη απογευματινή και Πέμπτη 13 ευρώ ενιαία τιμή

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα