Οι εκλογές έρχονται… Η εξυγίανση αναζητείται…

Η καταστατική γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα μείνει στην ιστορία ως η συνέλευση, που την παραμονή της διεξαγωγής της όλα έδειχναν ότι η πλευρά Μαρινάκη θα «μπλοκάριζε» εύκολα κάθε τροποποίηση του καταστατικού που επιθυμούσε η πλευρά Σαββίδη – Μελισσανίδη και βεβαίως ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά κατά τη διάρκεια των εργασιών της οι 54 ψήφοι που θα εμπόδιζαν τις τροποποιήσεις έγιναν… 32, με τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Τάκη Αγραφιώτη να ψηφίζει υπέρ των προτεινομένων άρθρων από την παρείτσα Δρόσου Μπάρτζη κλπ. Το ίδιο έπραξαν και τα… πρωτοπαλίκαρα της παράταξης (Θανάσης Μπουτζιόλης – Τρίκαλα και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων).

Ο Δρόσος (των τηλεοπτικών αδειών) και του ποδοσφαίρου

Τώρα όσον αφορά τη διαδικασία της συνέλευσης πολλοί παριστάμενοι αλλά και εκπρόσωποι των ΜΜΕ έστω και καθυστερημένα θα κατάλαβαν γιατί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά –το περιεχόμενο του οποίου έχει επιμεληθεί ο κ. Δρόσος- κατέληξε στα σκουπίδια. Τι έκανε λοιπόν ο άνθρωπος; Ως πρόεδρος της γενικής συνέλευσης δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης ότι αν κάποιος σύνεδρος δεν ψηφίσει έστω κι ένα άρθρο καταψηφίζει στο σύνολο τους όλα τα άρθρα του καταστατικού!!! Μάλιστα κύριε αναγνώστη…

Ενώ στις καταστατικές γενικές συνελεύσεις, όπως και στη Βουλή, τα άρθρα συζητούνται, ενδεχομένως τροποποιούνται, και στο τέλος ψηφίζονται με πλειοψηφία (τριών τετάρτων για τις γενικές συνελεύσεις του ποδοσφαίρου) ο κ. Δρόσος έθεσε σε ισχύ δικούς του νόμους και κανονισμούς. Αν λοιπόν κάποιος από τους συνέδρους – προέδρους των Ενώσεων αναρωτηθεί γιατί τα ΜΜΕ τους αποκαλούν «βλαχοπροέδρους» θα πρέπει αμέσως να αναλογιστεί γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση –προφανώς λόγω άγνοιας- δεν φώναξαν το 100 για να πάει στο αυτόφωρο τον κ. Δρόσο με αιτιολογικό το αδίκημα της διακεκριμένης εκβίασης. Βέβαια, κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης υπήρξαν κάποιοι που διαφοροποιήθηκαν από τις υποδείξεις του κ. Δρόσου, χωρίς βεβαίως να υπάρξει αντίδραση από το προεδρείο –αφού ήταν σίγουρη η κατά πλειοψηφία έγκριση του καταστατικού-.

Τώρα όσον αφορά τις τροποποιήσεις του καταστατικού το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση. Οι πανηγυρισμοί για την απόσυρση του άρθρου για τα κωλύματα θα είναι άνευ αντικειμένου αν δεν τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος που τα επέβαλε. Τι θα κάνει όμως ο κ. Βασιλειάδης; Οι προκάτοχοι του (Γιώργος Φλωρίδης – εμπνευστής της διάταξης, Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Ιωαννίδης, Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Ανδριανός και Σταύρος Κοντονής) δεν προσπάθησαν να αλλάξουν τη διάταξη αυτή. Τώρα εν μέσω ποδοσφαιρικής κρίσης χρειάζονται βαριά… «μπαλάκια» για να το πράξει κάποιος υπουργός. Ίδωμεν…

Η μείωση των ψήφων και τα… «επιδόματα» στις εκλογές

Ακόμα συζητήσιμο είναι αν η μείωση των ψήφων θα επιφέρει την πολυπόθητη εξυγίανση. Με 71 ψήφους αντί 400 του νόμου Ορφανού θα σταματήσουν να καταβάλλονται τα… «επιδόματα» σε κάθε εκλογική συνέλευση; Ή απλώς οι έχοντες και κατέχοντες –αντί να «προικίζουν» τρία άτομα που προέβλεπε το προηγούμενο καταστατικό θα κάνουν… οικονομία, αφού αυτά θα καταβάλλονται μόνο σε έναν; Αλήθεια, τώρα που το σκεφτόμαστε λέτε η τροποποίηση να έγινε λόγω οικονομικής κρίσης;

Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε αν θα κοπούν οι καταβολές και τότε τα ξαναλέμε.

Διάφορες άλλες ανοησίες του καταστατικού που διετυπώθησαν δια γραφίδας Δρόσου –όπως το άρθρο που περιλαμβάνει διάταξη ότι τα ψηφισθέντα άρθρα τίθενται αμέσως σε ισχύ, άρα δεν απαιτείται έγκριση από το αρμόδιο δικαστήριο (ειρηνοδικείο)- θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων με συνοπτικές διαδικασίες. Το διακύβευμα από εδώ και πέρα –με σίγουρη την εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου- θα είναι η αλλαγή σελίδας με κύριο στόχο την εξυγίανση. Θα έλθει όμως ή θα αναζητείται; Όχι από την Νικολούλη, αλλά από εμάς…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα