«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε»

Νίκος ΚούτχιαςΤο θέμα των τηλεοπτικών αδειών «σηκώνει» και πάλι η κυβέρνηση, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, να δηλώνει ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο» και ότι σε λίγες μέρες θα έχει ετοιμαστεί και η προκήρυξη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και ερωτώμενος για τις νέες αντιδράσεις των καναλαρχών για τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης, ο υπουργός σχολίασε ότι «κατάλαβαν άπαντες ότι το θέμα τους δεν ήταν η διεξαγωγή του διαγωνισμού από το ΕΣΡ ή η προστασία των θέσεων εργασίας, αλλά ότι δεν θέλουν να πληρώσουν για άδειες και να ανοίξει το παιχνίδι». Παράλληλα, ο κ. Παππάς κάλεσε τη ΝΔ «να σταματήσει να κρύβεται» και της θέτει μια «απλή ερώτηση»: «Έχει ψηφίσει την ουσία του περιβόητου πια Ν.4339/15 (νόμος Παππά), για τις άδειες. Ερωτάται λοιπόν. Πρέπει να εφαρμοστούν το Σύνταγμα, ο νόμος και η απόφαση του ΕΣΡ;».

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, παρατήρησε ότι «το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί ομαλά. Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε». Την ίδια ώρα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατίας λέγοντας: «Είμαστε λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν τα θετικά μέτρα διανομής του υπερπλεονάσματος για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι, η αντιπολίτευση τα καταψήφισε. Ήταν πραγματικά ντροπή. Η ΝΔ οφείλει αυτή τη φορά να τα ψηφίσει. Να έχει το θάρρος να παραδεχθεί ότι τα πράγματα βελτιώνονται».

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η χώρα πάει καλύτερα»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2019, ο κ. Παππάς σχολιάζει ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είπε αυτό που σκέφτονται πάρα πολλοί στην Ευρώπη: «ότι η χώρα πάει καλύτερα, ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει» και οι εταίροι αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση. Τόνισε ότι δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι «αυτή που άλλαξε είναι η ΝΔ, η οποία έστησε την αντιπολιτευτική της στρατηγική πάνω στις έξωθεν παρεμβάσεις».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι έχει καταρρεύσει το αφήγημα της ΝΔ για «αριστερή παρένθεση», και πως τώρα θα κάνει συνέδριο για να συζητήσει το πρόγραμμα «που ανακοίνωσε ήδη». Αναφέρει ότι η επιλογή της ηγετικής ομάδας του κ. Μητσοτάκη είναι «το «success story Σαμαρά» και η νοσταλγία για την περίοδο 2012-2015». Προσθέτει ότι αυτή την επιλογή «υπηρετούν εξέχοντα μέλη της ακροδεξιάς, τα οποία βρίσκονται στη διοίκηση της ΝΔ και διαμορφώνουν τη στρατηγική, την τακτική, αλλά και τις καθημερινές ανακοινώσεις της ΝΔ, οι οποίες βρίθουν από fake news».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα