Οι ζημιές στο «Γαύδος» μετά τον εμβολισμό του από τους Τούρκους

Όλα όσα υπέστη το ελληνικό πλοίο “Γαύδος”  από τη σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας στα Ίμια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας φέρνει στο φως  η ιστοσελίδα Militaire.gr.   που δημοσίευσε νέες φωτογραφίες από τον εμβολισμό του πλοίου του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρός.

Πρόκειται γα εννέα φωτογραφίες – ντοκουμέντο από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος 090 το οποίο δέχτηκε το χτύπημα του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Δευτέρας (12/02/2018). Οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί αμέσως μετά το επεισόδιο δείχνουν τις ζημιές που προκάλεσε η σύγκρουση.

Δείτε τις φωτογραφίες

Στο μεταξύ, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής.αποτυπώνει την στιγμή που το περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια χτύπησε το πλοίο του Λιμενικού «Γαύδος».

Η σοβαρή πρόκληση των Τούρκων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Ιμια.

Η ώρα, σύμφωνα με το ρολόι από τα βίντεο του ελληνικού πλοίου και την ανακοίνωση του Λιμενικού ήταν 23:40 το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Το τουρκικό περιπολικό «Umut» πέφτει με την πλώρη στο αριστερό πριμαίο μέρος του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος».

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την πρόσκρουση του τουρκικού περιπολικού στο «Γαύδος» αριστερά και δεξιά του ελληνικού πλοίου διακρίνονται καυσαέρια.

Είναι η στιγμή που ο κυβερνήτης του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης να πλεύσουν με τη μεγίστη ταχύτητα ώστε να αποφύγουν το χτύπημα από την τουρκική ακταιωρό που φέρει τον κωδικό αριθμό 703.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα